maandag, april 22, 2024
HomeBlogNIEUWE MAATREGELEN - VERVOLG
spot_img

NIEUWE MAATREGELEN – VERVOLG

Dit is het vervolg van het artikel dat op 14 augustus 2020 verscheen.
​Om het overzichtelijk te houden zetten wij alle relevante criteria, die verschenen in het decreet van 14 augustus 2020, hieronder op een rij.

Verplicht gebruik van maskers
Alle personen van zes jaar en ouder zijn verplicht een masker te dragen:
– Op de openbare weg, in open ruimten en in elke gesloten publiekelijke gebruiksruimte, ongeacht of de veiligheidsafstand van minstens 1,5 meter kan behouden blijven.
– In horecagelegenheden en -diensten, met inbegrip van bars en cafetaria’s, is de verplichting om het masker te dragen alleen uitgesloten op het moment van voedsel- of drankinname.
– Uitzondering: in natuurlijke omgeving of in openluchtruimten buiten de bevolkingscentra is er geen verplichting om het masker te dragen zolang de toestroom van mensen toelaat een veilige persoonlijke tussenafstand van ten minste 1,5 meter aan te houden.
– Op stranden en in zwembaden is maskerdracht verplicht tijdens verplaatsingen. Bij het zonnen is deze verplichting niet geldig, ook niet bij het baden of zwemmen en ook niet wanneer een veilige afstand kan worden bewaard bij het zich begeven naar en terugkeren van de zwemplaats. In ieder geval is het gebruik van een masker verplicht in de toegangen, verplaatsingen en wandelingen die in deze ruimtes en faciliteiten.
– Exploitanten van inrichtingen, ruimten en gebouwen moeten ervoor zorgen dat de voorschriften worden nageleefd.
– Het correcte gebruik van het masker is verplicht. Neus en mond moeten te allen tijde volledig worden afgedekt. Het moet ook goed passen op de neus en aan de kin, zodat er geen vochtdeeltjes in het milieu kunnen komen.

Roken
Roken is verboden, ook het gebruik van tabaksapparatuur voor inhalatie, waterpijpen, cachimba’s, shisha’s of dergelijke op de openbare weg en in de buitenruimte als de interpersoonlijke veiligheidsafstand niet kan behouden worden. Voor het rookverbod is dat twee (2) meter.

Restaurant en bars
– Tussen de tafels moet een afstand van 1,5 meter in acht worden genomen of tussen gegroepeerde tafels, ook aan de bar, tussen klanten of groepjes mensen.
– De maximale bezetting per tafel of groep van tafels binnen en buiten is tien personen.

Nachtleven
Discotheken en andere nachtelijke uitgaansgelegenheden kunnen doorgaan in openbare ruimtes uitsluitend buiten, voor consumptie zittend aan een tafel.
– De capaciteit op de terrassen is beperkt tot 75%.
– In gebruik stellen van dansvloeren is niet toegestaan, dansen is verboden.

Excursies
– Recreatie-, vrijetijds- en pleziervaartuigen met een economische activiteit mogen open zijn voor het publiek, uitsluitend buitenshuis en zittend voor elke deelnemer.
– In dit geval is de maximaal toegestane capaciteit 75%.

Nota voor wie de officiële wetteksten wil lezen: de resolutie van 13 augustus is in het Canarische wetboek verschenen onder deze link

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WIJN OP TENERIFE

GRATIS UPDATE

spot_img