donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWE MAATREGELEN OP TENERIFE?
spot_img

NIEUWE MAATREGELEN OP TENERIFE?

De epidemiologische situatie op Tenerife zal bepalend zijn voor de kerst- en nieuwjaarsperiode, dat heeft de Canarische regering gisteren aangekondigd. Daarbij wordt een avondklok ingesteld tussen 01.00 en 06.00 uur van 23 december tot de 10 januari als de coronabesmettingen op Tenerife niet afnemen.
De capaciteit van de familiemaaltijden op 24, 25, 31 december en 1 januari kan worden uitgebreid, enkel wanneer de COVID-19-infecties op Tenerife dalen.

De corona-infecties op Tenerife zijn de hoogste van alle eilanden op de archipel en gaan nog steeds in stijgende lijn – het rode verkeerslicht blijft van kracht op Tenerife tot minstens 10 december – en daarom wordt er uitgekeken naar nieuwe en strengere maatregelen.
Regeringswoordvoerder, Julio Pérez, heeft gewaarschuwd dat er nieuwe beperkingen zullen worden uitgevaardigd, als de aan de criteria van de deskundigen niet wordt voldaan.
Hij was duidelijk; de tot nu toe genomen maatregelen leveren niet het gewenste resultaat op en de oorzaken zijn op vandaag onduidelijk.
Er wordt overwogen om het aantal personen in vergaderingen en in openbare en particuliere ruimten nog meer te beperken of strengere maatregelen te nemen ter beperking van de avond- en nachtmobiliteit.

President, Ángel Víctor Torres, heeft ook aangekondigd dat hij drie decreten zal ondertekenen om het reizen van en naar de Canarische Eilanden te regelen. Hij gaf te kennen dat de administratie verantwoordelijk zal zijn voor het betalen van de diagnostische tests aan inwoners die terugkeren naar de archipel voor een bezoek aan de familie gedurende de kerst- en eindejaarsvakantie zodat geïmporteerde infectiegevallen kunnen worden voorkomen.
Bovendien komt er een specifieke regeling voor niet-ingezeten Spanjaarden die naar de Canarische Eilanden willen reizen, waarbij coronatests die zij ondergaan niet door de overheid worden betaald.
En in het derde decreet staan de maatregelen voor de buitenlanders, waardoor de reactivering van de toeristische sector wordt vergemakkelijkt, met speciale aandacht voor de Britse markt.

Bovendien vraagt de overheid aan de bevolking om de kerstaankopen te spreiden en niet uit te stellen tot het laatste moment.
Studenten die terugkeren naar de eilanden moeten, tot 10 dagen voor hun vertrek, de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en als ze eenmaal zijn aangekomen, moeten ze zoveel mogelijk sociale contacten beperken en in hun sociale bubbel blijven.
De middernachtmis, zal kunnen doorgaan binnen de mobiliteitsmaatregelen, hoewel wordt aanbevolen om deze via het internet uit te zenden.
Horecazaken zullen om middernacht de deuren sluiten – klanten worden vanaf 23.00 niet meer toegelaten – behalve op Tenerife, waar de deuren sluiten om 23.00 uur.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

VLIEGEN NAAR TENERIFE

DE TIJD VAN TOEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERHUREN

WEBCAM BAJAMAR

spot_img