zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWE MAATREGELEN OP KOMST
spot_img

NIEUWE MAATREGELEN OP KOMST

Er is tegenwoordig maar één gespreksonderwerp op Tenerife. Ook de geschreven pers, radio en tv hebben het steeds maar weer over de coronapandemie. Tot vervelens toe of uit noodzakelijkheid, het is maar hoe je er tegenaan kijkt.
Tenerife Connect zet informatie op het hoogste echelon en wil iedereen correct informeren met nieuwsfeiten op het favoriete eiland van menigeen, ook al is het weeral over dat verdomde virus. 

De geldende maatregelen die tot nog toe werden uitgevaardigd blijken onvoldoende, de tweede golf indijken is mislukt. Het COVID-19-virus blijft zich verspreiden, daar is iedereen het over eens. Het logisch gevolg daarvan is dat de beperkende maatregelen moeten worden aangeschroefd, maar terugkeren naar een totale lockdown is onwaarschijnlijk.

Vandaag steken de Canarische regering (Gobierno), de eilandregering (Cabildo) en de 31 burgemeesters van Tenerife de koppen bij elkaar in het Auditorium van Santa Cruz om de toestand te bespreken en vooral, om te onderzoeken welke extra maatregelen er moeten worden genomen om de uitbreiding van het COVID-19-virus te staken.

Dit is ongetwijfeld een voorbereidende oefening op maat van regionale ministerraad die donderdag zal plaatsvinden. Wellicht wordt de avondklok teruggeschroefd of worden er beperkingen opgelegd aan niet essentiële winkels.
Andere maatregelen die worden overwogen zouden het dagelijks leven van de inwoners op Tenerife kunnen beïnvloeden, zoals meer controles in het weekend, mogelijke sluiting van restaurants om 18.00 uur op zaterdag en zondag, strengere sancties voor degenen die zich niet aan de regels houden en zelfs de eis van een antigeen- of PCR-test om naar een ander eiland binnen de archipel te reizen.

De nieuwe maatregelen zullen enkel van toepassing zijn op Tenerife. De overige eilanden hebben de pandemie volledig onder controle en schuilen achter een groen verkeerslicht.

Als er één ding duidelijk is geworden uit de voortdurende toename van het aantal positieve besmettingen op Tenerife en de rampzalige uitbraken in bejaardentehuizen, dan is het wel dat er een mentaliteitsverschuiving heeft plaatsgevonden van de intenties zoals ‘Red het winterseizoen’ of ‘Red Kerstmis’ naar de wens om zoveel mogelijk levens te redden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img