zondag, april 11, 2021
Home Blog Nieuws NIEUWE MAATREGELEN NIVEAU 2 (CODE ORANJE)

NIEUWE MAATREGELEN NIVEAU 2 (CODE ORANJE)

Tenerife wordt afgestraft voor het aflatend gedrag omtrent de maatregelen die het COVID-19-virus moeten indammen en zakt van niveau 1 (code groen) naar niveau 2 (code oranje).
Het ministerie van Volksgezondheid heeft beslist, na analyse van de evaluatie van de indicatoren, om het alarmniveau op Tenerife te verhogen tot alarmniveau 2. Dit is hetzelfde niveau als Gran Canaria, terwijl El Hierro en Fuerteventura op niveau 1 worden gezet. Lanzarote en La Graciosa hebben hoge besmettingscijfers en blijven op niveau 4 terwijl La Palma en La Gomera op niveau 1 blijven staan. De niveauwijzigingen starten op zondag 21 februari en blijven van kracht tot 28 februari, behalve voor Tenerife, waar ze van kracht blijven tot 7 maart.

Zondag 21 februari om middernacht komt er een einde aan de geldigheid van de specifieke en tijdelijke maatregelen die werden vastgesteld voor de carnavalsperiode. Vanaf dat moment zijn de maatregelen van kracht die voor elk alarmniveau eerder werden vastgesteld in het BOC nr. 15 van 22 januari 2021.
De maatregelen die geldig zijn voor Tenerife tot 7 maart zijn als volgt:

ALGEMEEN
De nachtklok is ingesteld van 23.00 uur tot 6.00 uur en laat geen niet-essentiële verplaatsingen toe.
Capaciteit tussen niet-samenwonenden in publieke en private ruimten is beperkt tot maximaal 6 personen, behalve in het geval van samenwonenden. Indien de groep zowel samenwonende als niet-samenwonende personen omvat, mag dit aantal niet meer dan 6 personen bedragen.

HORECA
Dit zijn specifieke maatregelen voor de horeca in het algemeen en omvatten (apart)hotels, restaurants, terrassen, bars en cafetaria’s.
Het aantal plaatsen per tafel wordt beperkt tot 6 personen en het sluitingsuur is vastgesteld op 23.00 uur.
De toegestane zitcapaciteit bedraagt 75% buiten en 50% binnen, met maximaal 2 personen aan de bar met een minimumafstand van 2 meter tussen hen in.
Het is verboden om activiteiten te organiseren die leiden tot het overtreden van de veiligheidsafstand of het niet dragen van maskers.

SPORTBEOEFENING
Voor groepsactiviteiten in overdekte ruimten zoals sportcentra, waar het niet mogelijk is de veiligheidsafstand van 2 meter permanent in acht te nemen, is een maximumaantal van 6 personen per groep, inclusief de monitor, toegestaan. Bovendien moet de veiligheidsafstand van 2 m tussen de verschillende groepen te allen tijde gewaarborgd zijn.
De maximale zaalcapaciteit is 50%.
Buiten is sporten toegestaan in groepen van maximaal 6 personen, inclusief de instructeur of begeleider, indien de interpersoonlijke veiligheidsafstand van 2 meter in acht kan worden genomen.

OPENBAAR VERVOER
In het reguliere stedelijke en grootstedelijke vervoer wordt de capaciteit teruggebracht tot 50% van het totaal aantal zitplaatsen.
Het toezicht op het stedelijk vervoer zal tijdens de spitsuren worden verscherpt om drukte te voorkomen.
Tijdens de spitsuren zal het gebruik van het openbaar vervoer worden vermeden voor niet-essentiële of uitstelbare verplaatsingen.

ZORGINSTELLINGEN
In ziekenhuizen en centra voor sociale gezondheidszorg zijn externe bezoeken beperkt en moeten zij onder toezicht van het centrum plaatsvinden.
Bovendien wordt het gebruik van maskers van het FFP2-type en gelaatsschermen aanbevolen voor het personeel en moet er gezorgd worden voor een verbeterde luchtventilatie.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

POPULAIR

- Reclame -

COLUMN GUY

MIJN MOMENT

KERST OP TENERIFE

MEER DAN 29.000 LEDEN

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

BOFFEN EN BLAZEN…

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -

WEETJES

TABAK, DRANK EN DOUANE

WAT DOEN WE MORGEN…?

OVERAL TAXI’S