zondag, april 14, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWE LOCATIES MET SNELLAADPUNTEN OP TENERIFE
spot_img

NIEUWE LOCATIES MET SNELLAADPUNTEN OP TENERIFE

De installatie van snellaadpunten voor elektrische voertuigen wordt versneld om de mobiliteit te bevorderen. Elektrische en plug-in hybride wagens nemen deel aan de uitbreiding en vernieuwing van het wagenpark, vooral in de sector autoverhuur. Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen neemt ook de vraag naar laadinfrastructuur toe. Het versneld installeren van snellaadpunten helpt om aan deze groeiende vraag te voldoen en ervoor te zorgen dat bestuurders gemakkelijk toegang hebben tot oplaadmogelijkheden. Er komen zeven nieuwe locaties met snellaadpunten op Tenerife.

Overheden over de hele wereld hebben beleid en stimuleringsmaatregelen ingevoerd om de overgang naar elektrische mobiliteit te ondersteunen. Het versneld installeren van laadinfrastructuur, inclusief snellaadpunten, maakt deel uit van deze inspanningen om de doelstellingen qua duurzaamheid te versnellen.

Locaties

Het Cabildo de Tenerife – de eilandregering – heeft de opdracht goedgekeurd voor het ontwerp en de bouw van de eerste zeven locaties waar snellaadpunten voor elektrische voertuigen zullen worden gebouwd. Daarmee wordt een extra impuls gegeven aan het decarbonisatieproject op Tenerife. Op langere termijn komen er twee snellaadstations in La Laguna en Santa Cruz gezien de concentratie van voertuigen in een grootstedelijk gebied. Werden aangeduid als locatie: de gemeenten Adeje, Granadilla de Abona, Garachico, El Sauzal, Arico, El Rosario, Guía de Isora, La Orotava, Puerto de la Cruz, San Juan de la Rambla en Santiago el Teide.

ITER

Het budget voor dit initiatief bedraagt 486.518 euro en heeft een uitvoeringsperiode van 10 maanden. De eerste drie maanden zullen worden besteed aan de voorbereiding van het project, terwijl voor de uitvoering een periode van zeven maanden wordt vooropgesteld. De verspreiding van dit netwerk van oplaadpunten over het hele eiland zal een aanvulling zijn op talrijke particuliere oplaadpunten en tevens op deze van het Instituto Tecnológico de Energías Renovables (ITER) die deze dienst al langer aanbiedt.

Gezonde leefomgeving

De nieuwe locaties met snellaadpunten op Tenerife wordt versneld om tegemoet te komen aan de elektrische mobiliteit, om te voldoen aan de toenemende vraag, om beleidsredenen, om de doeleinden te behalen inzake duurzaamheid, om deel te nemen aan de technologische vooruitgang en om extra werkgelegenheid te creëren. Het is de bedoeling om een breed netwerk uit te bouwen op Tenerife uit te bouwen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen, om deel te nemen aan een meer gezonde leefomgeving.

Al deze factoren samen kunnen leiden tot een versnelde implementatie van snellaadpunten om de overgang naar elektrische mobiliteit te ondersteunen. Mogelijks hebben specifieke lokale omstandigheden of urgente behoeften bijgedragen aan de haast bij de installatie van de bouw van nieuwe locaties met snellaadpunten op Tenerife


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

CARRERA POR LA VIDA

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img