zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWE KLACHT TEGEN HET LUXUEUZE BOUWPROJECT
spot_img

NIEUWE KLACHT TEGEN HET LUXUEUZE BOUWPROJECT

Zijn de komende verkiezingen op Tenerife een reactant voor politieke partijen om zich meer, beter en vooral opmerkelijk in de media te laten zien. Niemand die het met zekerheid kan zeggen. In elk geval moeten wij aan het verhaal over het luxueus bouwproject Cuna del Alma een nieuw hoofdstuk toevoegen waarvan een oorzakelijk verband moet gezocht worden bij politieke partijen. Ditmaal omdat Podemos bij Anticorrupción een klacht heeft neergelegd waarin er nog meer onregelmatigheden worden aangeklaagd.

Wie het volledig verhaal wil nalezen dat in vorige artikels is verschenen volgt best deze link naar de verschenen publicaties, die wij eerder hebben bericht. 

De vertegenwoordigers van de coalitie Unidas Sí Podemos, bestaande uit Podemos Canarias, Izquierda Unida Canaria en Sí Se Puede, hebben een klacht ingediend bij de openbare aanklager voor corruptiebestrijding wegens vermeende nieuwe onregelmatigheden bij de realisatie van het bouwproject in El Puertito Adeje. De werkzaamheden werden, na eerdere klachten, uit voorzorg reeds stilgelegd.

Ontbreken van een correct milieurapport

De indieners van de klacht wijzen erop dat er vanaf het begin van het dossier onregelmatigheden zijn geweest die indruisen tegen de verklaring van openbaar belang, zoals het ontbreken van een motivering van het project en de afwijzing van ongunstige rapporten van bovengemeentelijke instanties. Daarnaast wijzen zij onder meer op het ontbreken van een correct milieurapport en het gebrek aan aandacht voor archeologische vindplaatsen. Kandidaat-burgemeester van Adeje, Gabriel González, heeft verklaard dat er sinds 2014 aanwijzingen zijn dat het gebied bevorderlijk is voor het vinden van archeologische vindplaatsen. En precies daarmee werd er bij de grondwerkzaamheden geen rekening gehouden.

Project strookt niet met het toerisme van de toekomst

Ondertussen heeft de kandidaat voor het voorzitterschap van de eilandregering – Cabildo van Tenerife – Manuel Marrero, zijn bezorgdheid geuit over de mogelijkheid dat de conservatoire opschorting van het project na de volgende verkiezingen wordt opgeheven. Hij prees het werk van de activisten in de pittoreske baai die archeologische vernietiging en het verdwijnen van fauna en flora moet tegengaan. Ook drong hij aan op naleving van de milieuwetgeving en stopzetting van een project dat niet strookt met het toerisme van de toekomst.

Wordt ongetwijfeld vervolgd

De vertegenwoordigers van de coalitie hebben gewezen op de noodzaak van doorgedreven onderzoek en stopzetting van het project, dat volgens hen typerend is voor de overdreven ontwikkelingsgerichtheid die zo typerend was voor de groei van het toerisme gedurende de jaren ’60 en ’70 van de overige eeuw. Dit model van duurzaam toerisme strookt niet meer met hetgeen er in de baai van El Puertito de Adeje wordt neergepoot. Zij leggen de nadruk op het volgen en vooral het naleven van de Europese richtlijnen. Ze wijzen een vermanende vinger naar het gemeentebestuur van Adeje en naar de eilandregering die hun verantwoordelijkheid moeten opnemen omtrent de naleving van wetten en regels.

Met deze klacht is er opnieuw een hoofdstuk in dit onwaarschijnlijk verhaal geschreven, na een eerdere ontmoeting met vertegenwoordigers van de Europese Commissie, waarin werd gewezen op de noodzaak om de vigerende milieuwetgeving na te leven.
Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img