donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWE KERST-MAATREGELEN VOORGESTELD
spot_img

NIEUWE KERST-MAATREGELEN VOORGESTELD

De Canarische Eilanden stellen op de Interterritoriale Gezondheidsraad, die vandaag in Madrid wordt gehouden, een alternatief plan voor om een reeks maatregelen goed te keuren voor de kerst- en nieuwjaarsperiode. Het nationale Ministerie van Volksgezondheid vraagt om gezinsbijeenkomsten te beperken tot zes personen en een avondklok in te stellen op 25 december en 1 januari, tot één uur ’s ochtends.

De Canarische Eilanden hebben met een lagere geaccumuleerde incidentie en daarom vraagt de regionale overheid aan de nationale regering om een versoepeling van het aantal familieleden tot 10 personen toe te laten.
De avondklok zorgt voor een beetje twijfel, want op dit moment is er op de Canarische archipel geen tijdslimiet vastgesteld. Wel wordt de mogelijkheid onderzocht om een avondklok in te stellen, enkel op kerstavond, oudejaarsavond en driekoningendag.

Blas Trujillo, Canarisch Minister van Volksgezondheid verklaarde gisteren dat het nationale Ministerie in elke Territoriale Raad steeds heeft geluisterd naar de voorstellen van elke autonome gemeenschap en de voorstellen bespreekbaar te houden.
De nationale regering heeft wel oren naar onze voorstellen, maar zegt dat er geen versoepeling kan worden toegestaan als de verspreiding van het virus daarmee wordt aangemoedigd.

We zullen dit jaar Kerstmis moeten plannen zonder de ziel van het feest weg te nemen. Of de nationale regering de voorstellen van de Canarische overheid zal goedkeuren, valt af te wachten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

DE TIJD VAN TOEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM ROCA NIVARIA HOTEL

HELDEN VAN EL SAUZAL

spot_img