donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogWeetjesNIEUWE KAART VOOR FIETSERS
spot_img

NIEUWE KAART VOOR FIETSERS

Door het feit dat fietsen op een eiland als Tenerife een buitengewone belevenis is, anders dan fietsen in de Lage Landen en door het feit dat de autochtone bevolking nog niet zo lang geleden kennis heeft gemaakt met het wielertoerisme, is de overheid er zich van bewust dat het fietstoerisme een van de speerpunten is in de toeristische campagnes die het eiland aantrekkelijk moeten maken voor potentiële bezoekers. Aldus werd er in een nieuwe campagne een nieuwe kaart voor fietsers voorgesteld waarop ruim dertig fietsroutes worden weergegeven.

De eilandregering promoot via Turismo de Tenerife opnieuw het eiland als fietsbestemming, in samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Cycling Friendly. De eenendertig fietsroutes zijn waardige trajecten waar beroeps- en amateurfietsers beslist hun gading zullen vinden. Door de fietsroutes onder de aandacht te brengen wordt de doelstelling bereikt waarmee residenten en toeristen worden aangemoedigd om te sporten.

Iconische beklimmingen

De nieuwe kaart voor fietsers toont de cols, routes en bezienswaardigheden op Tenerife voor fietsliefhebbers. Er zijn meer dan 30 bergpassen op het eiland, en elke route is aangepast in afstand en in stijgingspercentages voor elk van hen, liefhebber of prof. Op de website worden de toeristische trekpleisters langs elke route genoemd, zoals de regio’s Anaga en Teno, het Isla Baja en het Parque Nacional del Teide. Elk van deze routes bevat iconische beklimmingen.

Tenerife is een wereldreferentie voor het wielrennen, niet alleen omdat trainen op hoogte de prestaties van atleten en hun algemene conditie verbetert, maar ook omdat het de bezoekers in staat stelt de nieuwe landschappen te ontdekken. Fietsers behoren tot het actieve profiel van de 15% toeristen die elk jaar naar het eiland komen. Daarom wil de overheid zich dienstig opstellen om via verschillende acties het fietsen te promoten. Dankzij dit duurzame initiatief zullen alle fietsers zich veiliger voelen op de verschillende aanbevolen routes.

Variëteit in de routes

In 2021 waren er 58.920 toeristen die op Tenerife hebben gefietst of gemountainbiket op een totaal van 2.320.313 toeristen. Dit is 2,5% van alle toeristen die Tenerife bezochten. Tenerife is een referentiepunt in Europa voor zowel amateur- als beroepssporters. Met dit instrument laat het eiland opnieuw zien dat het zich inzet voor de verdere groei van een duurzamer en gezonder toerismemodel.

De kwaliteiten van het eiland voor fietstoerisme zijn onder meer een breed en goed onderhouden wegennet. Liefhebbers van deze sport waarderen de mogelijkheid om op wegen tot 2000 meter hoogte te rijden, aan de voet van de berg Teide of op zeeniveau. In een aangenaam klimaat, zowel in de zomers als in de winter, kunnen amateurs en beroeps genieten van het fietseiland. Beroepsrenners maken graag gebruik van hun verblijf op hoogte om zich voor te bereiden op grote wielerwedstrijden zoals de Ronde van Frankrijk, de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen.

Meer info

De kaart toont, door middel van colorimetrie, alle wegen en fietspaden waarbij wordt aangegeven hoe geschikt ze zijn om te fietsen, van aanbevolen routes, met weinig verkeer en goed asfalt tot wegen waarop voorzichtigheid geboden is. Meer informatie is te vinden op officiële toeristische website. De nieuwe kaart voor fietsers kan worden gedownload vanaf  www.webtenerife.com. De verschillende fietsroutes staan HIER in het Nederlands.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img