zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsNIEUWE BELGISCHE REISPAS VOORGESTELD OP TENERIFE

NIEUWE BELGISCHE REISPAS VOORGESTELD OP TENERIFE

Het Belgisch paspoort – de internationale reispas – werd in een nieuw jasje gestoken. De look is veranderd en verrast ons uitermate in positieve zin. Na acht jaar met het oude exemplaar, reizen we nu de wereld rond in het gezelschap van Belgische stripfiguren. Kuifje, Jommeke, Lucky Luke, Kari Lente, de Smurfen, Bollie en Billie, de Kiekeboes, Black & Mortimer, Suske en Wiske, Nero, Kwabbernoot, Natasja, Marsupilami en Largo Winch vervangen de oubollige foto’s van de stadhuizen van de provinciehoofdsteden die in de vorige uitgave van het paspoort stonden afgedrukt.  

Het nieuwe paspoort werd gepresenteerd op Tenerife in het Museum voor Schone Kunsten door Belgische Ambassadeur in Spanje Gerard Cockx ter gelegenheid van de tentoonstelling La Ruta del Flamenco, waarin schilder Facundo Fierro knipoogt met eigen schilderijen, naar de rijke artistieke erfenis die ontstond door de relatie van Vlaanderen met de havens op de Canarische Eilanden. Lees HIER het artikel.

Nieuwe versie

Het paspoort is dikker geworden en bevat nu 36 pagina’s, dat zij er twee meer en wie vaak reist kan een paspoort aanvragen met 66 pagina’s. De lay-out en het design werden aangepast aan deze tijd, de beveiliging ervan is ongezien. In totaal zijn er 48 veiligheidselementen verwerkt in de nieuwe versie. Elke pagina heeft twee weergaves; met het blote oog zien we bij gewoon licht de afdruk in de traditionele drukinkt, maar wordt het document onder een uv-lamp gehouden, dan licht er een nieuwe afbeelding op. Zo geven controles aan internationale grenzen sneller resultaat bij eventuele vervalsingen. Deze versie is ontworpen om het paspoort en de identiteit van de eigenaar nog beter te beschermen.

Kostprijs is onveranderd

Het nieuwe paspoort kan aangevraagd worden bij uw gemeente in België of bij het Consulaat in het buitenland. De kostprijs is onveranderd en bedraagt 65 euro. Gemeenten kunnen weliswaar, los van elkaar, de prijs verhogen met een gemeentebelasting. De internationale reispas is zeven jaar geldig. Wie snel een paspoort nodig heeft kan dit de volgende dag bekomen en betaalt daarvoor 240 euro. Wie nog sneller wil bediend worden betaalt 300 euro – 350 bij Buitenlandse Zaken – en kan na 4,5 uur reeds beschikken over het paspoort.  

Bordeaurood

Het paspoort werd uitgegeven door FOD Buitenlandse Zaken en werd gerealiseerd door het consortium Zetes en Thales in nauwe samenwerking met de Centrale Dienst ter Bestrijding van Valsheden van de Belgische Federale Politie en de uitgeverijen, de auteurs en/of de rechthebbenden van de gebruikte personages en afbeeldingen.
Het paspoort behoudt weliswaar de aloud bekende bordeauxrode kleur.

Links: afbeelding gezien bij gewoon licht, rechts bij uv-licht.

Een video met meer visuele uitleg over het nieuwe Belgische paspoort.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

WIE WAS THOR HEYERDAHL?

TRAMLIJN IN HET ZUIDEN?

OLIVIA EN ANNA