donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsNIEUWE BASIS RYANAIR OP TENERIFE 
spot_img

NIEUWE BASIS RYANAIR OP TENERIFE 

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft recent aangekondigd dat zij eind maart of begin april 2023 twee nieuwe vliegbasissen zal opstarten op de Canarische Eilanden. Vanaf dat moment komen de luchthavens van Tenerife Zuid en Lanzarote terug op de Ryanairkaart te staan voor het komende zomerseizoen, hetgeen 120 directe banen en bijna 2.000 indirecte banen zal opleveren.
Dit werd aangekondigd door de CEO van de maatschappij, Eddie Wilson, tijdens een persconferentie in gezelschap van de Canarische president, Ángel Víctor Torres, waarin hij uitlegde dat er 70 vliegroutes naar de eilanden worden ingelegd, waarvan zes vlieglijnen komen van nieuwe vertrekplaatsen. De teller komt dan op 520 vluchten per week te staan, dit is een toename van 10%.

Ryanair heeft ongeveer 400 miljoen euro geïnvesteerd en heeft een duidelijk engagement, met als doel op middellange en lange termijn nog meer basissen te openen op Gran Canaria, Tenerife en La Palma.
Volgens gegevens van Ryanair brengt de luchtvaartmaatschappij ongeveer twee miljoen toeristen per jaar naar de eilanden die allemaal samen ongeveer 1,400 miljard euro uitgeven op de eilanden.

La Palma is belangrijk

Met het oog op de terugkeer naar de Canarische eilanden na de sluiting van zijn vorige bases heeft Wilson benadrukt dat de stimuleringsmaatregelen van de luchthavenuitbater Aena belangrijk zijn en voor de hele winter zijn verlengd, terwijl de regering van de Canarische eilanden financiële steun zal verlenen voor de bevordering van het toerisme. Het algemene doel is zoveel mogelijk toeristen aan te trekken. 

Alhoewel de rechtstreekse overheidssteun aan luchtvaartmaatschappijen om nieuwe routes aan te trekken sinds oktober is afgeschaft, heeft de regering het Flight Development Fund geopend met 18 routes naar La Palma, die voor Ryanair wel eens interessant zouden kunnen zijn.

Investeren in toerisme

President Torres wees op de goede cijfers over de bezettingsgraad die de maatschappij hem heeft voorgelegd voor de rest van het jaar en ook voor 2023. Hij onderstreepte de voordelen om van de archipel een duurzame bestemming te maken die de Canarische Eilanden verbindt met belangrijke Europese markten.

Over de mogelijkheid om de vluchten naar La Palma, die in oktober werden stopgezet, te hervatten, zei Wilson dat dit momenteel niet aan de orde is, hoewel er gesprekken worden gevoerd met Promotur, die zich bewust is van de noodzakelijkheid die door de vulkaanuitbarsting op het eiland is veroorzaakt waardoor de noodzaak om de toeristische markt nieuw leven in te blazen levensbelangrijk is.

Canarias is prioritair

De werknemers die na de sluiting van de vorige basis zijn ontslagen hebben compensaties ontvangen. Ryanair bij monde van de CEO erkent dat de pandemie de onderhandelingen heeft vertraagd en dat er verschillende interpretaties van de ERTE  zijn geweest tussen het bedrijf en de werknemers.

Hij wees erop dat de sluiting van de bases te wijten was aan een gebrek aan vliegtuigen, maar maakte duidelijk dat de Canarische Eilanden altijd een van de prioriteiten van de maatschappij is geweest, aangezien Ryanair is blijven vliegen en zelfs nieuwe routes heeft ingelegd.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAAROM TENERIFE?

ADIOS MAMOTRETO

spot_img