woensdag, september 29, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsNIEUWE AANSLUITING VAN EL MÉDANO NAAR LOS ABRIGOS

NIEUWE AANSLUITING VAN EL MÉDANO NAAR LOS ABRIGOS

De verkeersproblemen die ontstaan aan de aansluiting van de TF-64 in El Médano met de verbindingsweg TF-643 naar Los Abrigos worden opgelost door de aanleg van een rotonde.
Het eilandbestuur heeft de werkzaamheden aan het kruispunt van de TF-64 en de TF-643 gegund aan onderneming Ten-Asfaltos. De nieuwe rotonde op de weg die El Médano met Los Abrigos verbindt kost 348.000 euro en moet in acht maanden klaar zijn.

De huidige verkeersveiligheid laat te wensen over, niet alleen vanwege de verkeersdrukte, maar ook omdat de weg naar El Médano in een bocht ligt. Vooral het verkeer dat van Los Abrigos komt en linksaf moet zorgt voor hinderlijke en gevaarlijke situaties.

De locatie verwerkt dagelijks 26.000 voertuigen in het laagseizoen en tot 50.000 in een toeristisch hoogseizoen.
De werkzaamheden zullen bestaan uit de aanleg van een rotonde met een diameter van 20 meter, waarvan de aansluitingen naar de gewestwegen een vlotter traject worden toegewezen.

In januari 2020 diende de Partido Popular een amendement in om 500.000 euro te voorzien voor de aanbesteding, de gunning en de uitvoeringswerken, maar dit agendapunt kreeg geen steun van de eilandregering.
De ministerraad heeft pas op 20 oktober 2020 het dossier en het bijzonder administratief bestek voor de aanbesteding goedgekeurd.

De burgemeester van Granadilla de Abona, José Domingo Regalado, heeft de aanleg van de nieuwe rotonde bij de ingang van El Médano omschreven als prioritair omdat de verkeersveiligheid op deze plaats aanzienlijk wordt verhoogd.

Foto: google.com/maps

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES