vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesNIEUW RECREATIEGEBIED IN SANTA CRUZ

NIEUW RECREATIEGEBIED IN SANTA CRUZ

De havenautoriteiten van Santa Cruz de Tenerife hebben de goedkeuring gegeven aan de gemeenteraad van de hoofdstad om de terreinen die grenzen aan het Parque Marítimo en het Palmetum af te staan, zodat er op deze locatie een nieuw recreatiegebied kan worden ingericht. Het stadsbestuur gaf op de bijeenkomst het Havenbestuur te weten dat zij op identieke manier de Avenida José Martí, de Calle Andrómeda en het domein waarop de school Miguel Pintor staat, wil recupereren.

Tijdens de vergadering werd een overzicht gegeven van de verschillende werken die momenteel worden uitgevoerd en die over enkele maanden nieuwe ruimten zullen scheppen en daardoor zullen zorgen voor een mooi evenwicht tussen de hoofdstad en het kust- en havengebied.

Tunnel

Één van de zaken die nauwlettend in de gaten wordt gehouden is de mobiliteit op deze locatie waarbij het in- en uitrijden van het havengebied in veilige toestand moet gebeuren. In het gebied van het Auditorium is er een ondertunnelingsproject lopende, één van de investeringen die het nieuwe recreatiegebied ruimte moet geven.

De burgemeester benadrukte dat er enkele zeer belangrijke investeringen op stapel staan waarvoor een beroep wordt gedaan op het havenbestuur, de Spaanse overheid, de Canarische regering en de Cabildo van Tenerife.
Anderzijds werd er gepolst naar Europese investeringsfondsen voor projecten die te maken hebben met de elektrificatie van de haven en projecten die van invloed zijn op het koolstofvrij maken van de havenactiviteit.

Haven stoort milieu

Sinds de raffinaderij niet meer actief is, is de haven nu de meest luchtvervuilende locatie geworden en moet het initiatief om de verschillende dokken door het Havenbedrijf te laten elektrificeren een prioriteit worden. Op deze manier moeten de cruiseschepen die aanleggen geen motoren meer laten draaien om eigen elektriciteit op te wekken, hetgeen zal resulteren in een lagere CO2-uitstoot en minder lawaai.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

POPULAIRE SPAANSE WOORDJES

CARNAVAL 2018