zaterdag, juni 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsNIEUW OP DE LUCHTHAVEN TENERIFE SUR

NIEUW OP DE LUCHTHAVEN TENERIFE SUR

Het nieuwe VVV-informatiekantoor op de luchthaven van Tenerife Sur heeft zijn deuren geopend en kan nu elke aankomende toerist de informatie verlenen waarop hij of zij op zoek naar is. Het toeristisch informatiekantoor is klaar om te doen waarvoor het is opgericht; het informeren en adviseren van toeristen om hun verblijf zo aangenaam en nuttig mogelijk te maken.

Het kubistisch bouwwerk staat opvallend in de nabijheid van de westelijke uitgangen – dit zijn de exits die de aankomende passagiers gebruiken om het luchthavengebouw te verlaten – en is klaar om als open, moderne en digitale serviceruimte service te bieden en inlichtingen te verschaffen die het verblijf van toeristen op Tenerife vergemakkelijkt.

Veel schoon volk

De voorzitter van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martín, en de burgemeester van Granadilla de Abona, José Domingo Regalado, hebben de nieuwe faciliteiten ingehuldigd, in aanwezigheid van de directeur toerisme van het eiland, Laura Castro en de CEO van Tenerife Toerisme, David Pérez. Ook aanwezig waren de directeur van de luchthaven van Tenerife Sur, Juan Carlos Peg Ros, alsmede vertegenwoordigers van het Círculo de Empresarios y Profesionales del Sur de Tenerife (CEST) en van het Centro de Iniciativas y Turismo Comarcas del Sur de Tenerife.

Duurzame materialen

De president van de eilandregering wees erop dat deze realisatie deel uitmaakt van het programma voor de renovatie van alle VVV-kantoren op het eiland. Alle kantoren moeten fris, modern en toegankelijker worden gemaakt om digitale en andere info aan de betrokken toeristen te kunnen geven. De realisatie van de infokantoren aan beide luchthavens van Tenerife was daarom broodnodig, want beide luchthavens behoren bij de drukste van Spanje.

Het doel is om een informatienetwerk te creëren met gemeenschappelijke ontwerpcriteria, technologische uitrusting en bijgewerkte en innovatieve inhoud om het imago van de bestemming te homogeniseren. Ook de toeristische mobiliteit binnen het eiland wordt erdoor bevordert en dat stimuleert het concurrentievermogen van de bestemming. Alle kantoren die worden gerenoveerd zullen worden uitgevoerd met materialen die de duurzaamheid van het project waarborgen.

Financiering

In juni 2022 keurde de Cabildo de toewijzing goed van twee miljoen euro voor de renovatie en verbetering van het netwerk van toeristische informatiekantoren op het eiland dat over 36 kantoren is verspreid. 

Het toeristisch infokantoor aan de luchthaven Tenerife Sur maakt deel uit van dit netwerk en wordt zowel door de eilandregering als door de gemeente beheerd. De oude kiosk, die jarenlang in het luchthavengebouw stond werd afgebroken en vervangen door een stijlvolle en moderne constructie die buiten heel prominent aanwezig is. Het project kostte 251.381 euro en werd voor 73% gefinancierd door de Canarische regering (Gobierno) en voor 27% de eilandregering (Cabildo).

De volgende kantoren die wachten op renovatie- en verbeteringswerkzaamheden zijn deze in Vilaflor de Chasna, El Médano, El Sauzal en de luchthaven Tenerife Norte.

Foto © Sol Del Sur Tenerife

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HUISDIEREN OP DE BUS

BUS- EN TRAMKAART TENMÁS

RESIDENT WORDEN