maandag, juli 15, 2024
HomeBlogDaguitstappenNIEUW APP VOOR FIETSERS EN WANDELAARS OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

NIEUW APP VOOR FIETSERS EN WANDELAARS OP TENERIFE

De eilandregering heeft een nieuwe app op het internet geplaatst die vooral wandelaars en fietsers zal interesseren. De app met de naam ‘Tenerife On’ is een baanbrekend hulpmiddel met actuele informatie over wandelpaden en recreatiegebieden in de wijde natuur. Daarmee kunnen wandelaars en fietsers informatie opzoeken en raadplegen over verschillende wandel- en fietstrajecten en over de beschikbare uitrusting in elk gebied.

De app bevat 173 wandel- en fietsroutes, 40 voorzieningen waaronder recreatiegebieden, kampeerterreinen en campings, en belangrijke informatie over de 43 beschermde natuurgebieden op het eiland. Concreet gaat het om 700 km wandelpaden, 180 km bospaden, 18 routes voor fietsen en paarden, 26 routes voor motorvoertuigen, meer dan 20 recreatiegebieden, 14 kampeerterreinen, 3 campings en 26 rustplaatsen. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android, en kan worden gedownload via de App Store, de Play Store of via de officiële website van Tenerife ON.

In drie talen

De app staat voor een keerpunt in de manier van plannen of hoe keuzes te maken voor trajecten, die waarschuwt voor eventuele gevaren, zorgt voor bewegwijzering, wijst op wettelijke vergunningen die nodig zijn voor bepaalde secties, toegangen aanduidt tot de hoogtepunten die met het openbaar vervoer bereikbaar zijn, een driedaagse weersvoorspelling aanhoudt en belangrijke telefoonnummers publiciceert.

Er is bijna twee jaar intensief aan gewerkt en het resultaat mag gezien worden. Flexibel, veilig en als realtime hulpmiddel opent de app een nieuw perspectief bij het plannen van een wandel- of fietstocht in een natuurlijke omgeving. Bovendien wordt de app verder uitgebreid en is deze beschikbaar in drie talen, Spaans, Engels en Duits, om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Bewustmaking

Tenerife telt 43 Espacios Naturales Protegidos (ENP) – beschermde natuurgebieden – en is daarmee het eiland waarvan 48,6% van de oppervlakte als ENP wordt beschouwd. Om te genieten van bijna 1.000 vierkante kilometer natuurlijke omgeving en om het milieubewustzijn te bevorderen is de app Tenerife ON ontwikkeld. Dit is een gratis applicatie die actuele, nauwkeurige en betrouwbare informatie biedt waardoor energieke mensen op een veilige manier hun buitenactiviteiten kunnen beleven.

De belangrijkste doelstelling van dit project is om zowel de inwoners van de Canarische Eilanden als de toeristen bewust te maken van het verantwoord omgaan in een natuurlijke omgeving, en om de milieubescherming bij vrijetijdsactiviteiten te bevorderen.

Beschikbare routes en uitrusting

Er zijn momenteel 173 routes verspreid over het eiland. Dankzij de zoekfilters kunnen geïnteresseerden geschikte trajecten vinden op basis van de moeilijkheidsgraad, het interessegebied, de duurtijd, het aantal hoogtemeters en op afstand. Er is voor elk wat wils, voor de traag-stappende-wandelaar tot de professionele atleet die op zoek is naar moeilijke trajecten.

De route kan worden aangepast aan de voorzieningen die zij onderweg willen aantreffen, zoals campings, recreatiegebieden, campings, rustplaatsen of bezoekerscentra. Elk van de 40 beschikbare voorzieningen bevat foto’s, de mogelijkheid om ze te beoordelen, de bijzonderheden en hun positie op een kaart.

Voordelen

Wanneer de app is gedownload, kan u zich registreren en kunnen de routes offline worden geraadpleegd. Met andere woorden, als u op een bepaald punt van de route geen internetbereik hebt, zal u zonder enig probleem de route kunnen blijven volgen.

Een ander voordeel van dit officiële platform is het waarschuwingssysteem dat gebruikers op de hoogte brengt van belangrijke wijzigingen in routes of in de uitrusting. Als bijvoorbeeld een recreatiegebied in aanbouw is of er zijn aardverschuivingen op een pad, zal een rode bel op de route waarschuwen voor de incidenten en aangeven welke richtlijnen in elk geval moeten worden gevolgd.

Het platform beschikt ook over een interactieve kaart, waarop alle beschikbare routes en interessante informatie staan aangegeven. 


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

HOPELOOS VERLIEFD

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP