zondag, april 14, 2024
HomeBlogNieuwsNETWERK VAN OPLAADPUNTEN
spot_img

NETWERK VAN OPLAADPUNTEN

De broeikasuitstoot uit de wereld helpen en onze aarde groener maken zijn twee opdrachten die ons moeten leiden tot een gezonde planeet. Dat is een opdracht die elke regering meekrijgt, ook in Spanje, de Canarische Eilanden en op Tenerife is dat zo. We staan echter voor een hoge muur, want na alle initiatieven ter zake zijn er nog geen aanwijzingen dat de wereldwijde CO2-uitstoot stabiliseert of enigszins afneemt. 

Op Tenerife wordt reeds decennialang ingezet op groene stroom die door zon en wind wordt opgewekt. Honderden windmolens ontsieren de oostkust – straks worden er drijvende windmolens geplaatst in de oceaan – terwijl duizenden zonnepanelen werden geplaatst in oeverloze parken op de zuidelijke bergflank.
Een druppel op een hete plaat, zo blijkt, want de wiekende molens en roerloze voltaïsche platen zorgen voor amper 34% van de groene stroom. 

13 laadlocaties

Omdat diverse overheden hebben ingezet op niet-vervuilende mobiliteit en omdat er meer en meer elektrisch wordt gereden zet de Cabildo de Tenerife een netwerk op van laadpunten voor elektrische voertuigen. In 13 gemeenten komen er 16 centrale punten waar voertuigen snel kunnen worden opgeladen. 
De gemeenten die werden uitgekozen zin: Arico, El Rosario, El Sauzal, Garachico, Granadilla de Abona, Guía de Isora, La Orotava, Puerto de la Cruz, San Juan de la Rambla en Santiago del Teide. In Adeje, San Cristóbal de La Laguna en in Santa Cruz komen er twee laadlocaties met elk 16 laadpunten.  

Twee miljoen euro

Alle laadlocaties zijn openbaar domein,  toegankelijkheid en zichtbaarheid vanaf de weg en zijn toegankelijkheid voor voetgangers. Ze liggen in interstedelijke locaties die druk worden bezocht door het toerisme of door de inwoners zelf en voldoen aan alle voorschriften inzake veiligheid en hygiëne. 

Voor deze realisatie werd een budget voorzien van ruim twee miljoen euro, waarvan iets meer dan een miljoen wordt gesubsidieerd door MOVES III, het herstel-, transformatie- en veerkrachtplan met EU-fondsen.

De oplaadpunten worden uitgerust met CHAdeMO- en CCS Combo2 50 kW DC-connectoren, die compatibel zijn met de meeste elektrische voertuigen. De laadtijd van een standaardbatterij van een elektrisch voertuig bedraagt gemiddeld ongeveer 50 minuten voor een oplaadbeurt tot 80% van de accucapaciteit.  

Klimaatneutraal tegen 2040

De toekenning van Next Generation-fondsen voor de uitvoering van het programma van het Cabildo voor de implementatie van dit netwerk moet de overgang naar dit model op basis van hernieuwbare en schone energie en de verbetering van de energie-efficiëntie mogelijk maken.

De oprichting van dit openbaar netwerk van oplaadpunten is een aanvulling op particuliere oplaadpunten en op deze van Iter, die reeds een tijdlang worden aangeboden.
De initiatieven moeten helpen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen om aldus   tegen 2040 een klimaatneutraliteit te bereiken.

 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NAAR DE MARKT

¡(H)OLA! GOLVEN

spot_img