dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsNEPAFSPRAKEN OM NAAR TENERIFE TE REIZEN

NEPAFSPRAKEN OM NAAR TENERIFE TE REIZEN

Ieren gebruiken tandartsafspraken om als toerist naar Tenerife te reizen. Er zijn reeds een vijftigtal gevallen gekend van nepafspraken met een tandheelkundige instelling in het zuiden van Tenerife om een orale ingreep te plannen om zo het reisverbod te omzeilen dat in Ierland door de COVID-19-pandemie is opgelegd. Uiteraard wordt de afspraak na aankomst op het eiland snel gecanceld.

Het personeel van de tandheelkundige kliniek in San Miguel de Abona heeft gemeld dat het bereid is aangifte te doen bij de Ierse autoriteiten van alle Ierse niet-residenten die een afspraak hebben gemaakt voor een tandheelkundige ingreep en deze niet hebben nageleefd.

De reden hiervoor is een trucje om het reisverbod te omzeilen. Omdat zij een medische afspraak hebben, zouden zij vrij vanuit Ierland naar Tenerife kunnen reizen en zo het verbod op alle niet-essentiële reizen dat momenteel ook in Ierland van kracht is, te omzeilen. De theoretische patiënten maken van deze leugen gebruik om naar Tenerife te komen en er enkele dagen of weken op vakantie te komen, zonder naar de tandarts te gaan. UIteraard!

Ten minste 50 Ieren zouden hebben gebeld of gemaild om een vermeende afspraak te maken die tenslotte niet doorging om de boete van vijfhonderd euro te ontlopen die de Ierse regering oplegt aan elkeen die het land verlaat zonder essentiële reden. Gisteren meldde de The Irish Times dat dit bedrag door de overheid is opgetrokken tot 2.000 euro omdat de eerdere boete van € 500 weinig of geen afschrikwekkend effect had op de overtreders.

Eerst waren de tandklinieken in de wolken met de gemaakte afspraken, maar nadien is er toch een lichtje gaan branden. Het abusief maken van afspraken en daarna niet naleven zal aan de Ierse overheid worden gemeld, aldus Garda-commissaris Drew Harris. Hij wijst er meteen op dat mensen die om echte medische redenen naar het buitenland reizen dit nog steeds kunnen doen, hoewel de controles zijn verscherpt na de aanwijzingen van het misbruik.

Op sociale media doen dezelfde verhalen de ronde, van een afspraak bij een tandarts tot een afspraak bij een medische discipline zijn de drogredenen om toch maar illegaal naar Tenerife af te reizen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

TIJD HEEFT VLEUGELS

VEILIG VLIEGEN

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT ETEN WIJ?

WONDERE WANDELINGEN