zondag, juni 16, 2024
HomeBlogNieuwsNEGATIEVE CORONATESTEN
spot_img

NEGATIEVE CORONATESTEN

Tussen 19 december 2020 en 6 januari 2021 kwamen er 94.610 passagiers vanaf het Spaanse vasteland met het vliegtuig of met de boot naar de Canarische Eilanden en was 85% in het bezit van een negatieve diagnostische test.
Om de overdracht van SARS-COV-2 verder in te dijken heeft de overheid beslist om deze maatregel te verlengen tot 17 januari 2021.

Alle passagiers moesten de recente testuitslag voorleggen in het controlepunt van de zes luchthavens die binnenlandse vluchten uitvoeren. Van de 94.610 passagiers hebben er 80.877 een negatief PDIA-certificaat afgegeven. Van dit totaal verbleven er 19.027 personen in een gereguleerde logiesverstrekkende handelsuitbating als toerist. 61.850 anderen waren merendeel inwoners van de Canarische Eilanden die voor de kerstvakantie naar de eilanden zijn teruggekeerd.

14.192 personen of 15% van alle reizigers waren niet in het bezit van een geldig testresultaat en moesten de antigeentest ter plaatse regelen.
Passagiers die op de Canarische Eilanden woonden en die zonder testuitslag thuiskwamen, kregen de gelegenheid om via de telefoonlijn 900 112 061 een afspraak te maken om de test gratis te laten uitvoeren, terwijl niet-ingezetenen binnen 72 uur na hun aankomst een lijst van door het SCS erkende laboratoria kregen om de PDIA-test uit te voeren.

Van de passagiers die werden getest in een van de laboratoria werden er 196 positief besmette personen gedetecteerd: 176 met een PCR-test en 20 met een antigeentest, wat neerkomt op een positiviteitspercentage van 1%.

Omdat de besmettingen op de Canarische Eilanden nauwelijks afnemen wordt deze maatregel verlengd tot 17 januari, maar kan naargelang de omstandigheden aangepast worden.

Reizigers die het certificaat niet kunnen voorleggen of waarvan het certificaat niet is gevalideerd, worden geïdentificeerd, geregistreerd en in afzondering geplaatst tot er een negatief diagnostisch testresultaat op de plaats van bestemming wordt verkregen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

 1. Graag adressen hier om PCRtest plus verklaring op Tenerife Zuid te laten doen voor terugreis naar NL. en België.
  Plus prijzen, die blijkbaar erg verschillen. Palm Mar vaak gehoord, ivm openbaar vervoer slechte optie. Adeje, Los Cristianos, Galletas?
  Iedereen die terug moet heeft hier mee te maken. Dus lijst zou voor iedereen handig zijn: locatie, prijs, manier van afspreken.

 2. Dag Helena,
  Dat zou inderdaad zeer handig zijn.
  Ik weet dat er op Tenerife 14 officiële centra zijn die PCR-testen afnemen. Ook in de Centros de Salud en in de ziekenhuizen kunnen testen worden afgenomen.
  Wat een gemakkelijke oplossing is, is je laten testen in het testcentrum op de luchthaven waar je aankomt. Geen onnodige verplaatsing, geen onnodige kosten en het resultaat word je snel bekendgemaakt.
  Goede reis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

MIJN DAG

CARNAVAL LOS CRISTIANOS 2024

spot_img