zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsNEDERLANDSTALIG RADIOSTATION OP TENERIFE
spot_img

NEDERLANDSTALIG RADIOSTATION OP TENERIFE

Op Tenerife, net als in veel andere delen van de wereld, is radio luisteren een populaire en veelvoorkomende activiteit. Het eiland heeft een gevarieerd radiolandschap met verschillende zenders die verschillende genres en programma’s aanbieden om aan de uiteenlopende smaken en voorkeuren van luisteraars te voldoen. 

De meeste mensen op Tenerife luisteren naar de radio in de auto tijdens korte of langere verplaatsingen op het eiland. De meeste autoradio’s zijn uitgerust met FM-frequenties waarop residenten en toeristen luisteren naar hun favoriete muziek. Daarnaast luisteren mensen op Tenerife vaak naar de radio thuis, vooral tijdens ontspanningsmomenten of tijdens het huishouden. 

DAB+

Maar de technologie evolueert gestadig en radioluisteren gebeurt meer en meer digitaal via streaming (internet) of digitaal via Digital Audio Broadcast (DAB en het meer recente DAB+). Dit duurzaam en toekomstgericht alternatief is de vervanger van de overvolle FM-band. Om te luisteren moet je beschikken over een ontvanger waarop DAB+ is geïnstalleerd. Een exemplaar voor thuis kan aangeschaft worden vanaf 50 euro. Om DAB+ te luisteren in de auto moet er een aangepaste autoradio voorhanden zijn. Gelukkig worden de nieuwe wagens er standaard mee uitgerust.

FM Goud Tenerife

Op Tenerife vallen het aantal anderstalige zenders op die hun ding doen, voornamelijk in het toeristische zuiden. Naast Engelse, Duitse, Italiaanse en Franse radiostations die vooral op FM uitzenden is er sedert 1 juli 2023 een Nederlandstalig radiostation met ingesproken programma’s op DAB+ te beluisteren. FM Goud is de naam van de pasgeboren radiobaby.

FM Goud Tenerife is geboren onder het gesternte van FM Goud, dé regioradio in Limburg die sedert 2004 in de lucht is en ruim 54.000 vaste luisteraars aan het station kan binden. In Vlaanderen staat FM Goud op plaats 4 en is het station bijzonder populair door de focus die wordt gelegd op gekende klassiekers uit de jaren ’80 en ’90. 

Groot luisterbereik

Er wordt een grote stap gezet richting internationale expansie. De keuze op Tenerife is evident. Ruim 300.000 Nederlandse en Vlaamse toeristen trekken jaarlijks op vakantie naar het grootste der Canarische Eilanden, waarvan vele duizenden overwinteren onder heerlijke subtropische omstandigheden. 

FM Goud Tenerife gaat voor de toekomst en is een 100% digitale radiozender. Er wordt op Tenerife uitgezonden op DAB+ via 7 antennes (kanaal 9C, 206.352 Mhz, 48 kbps), online via livestream en een app. De digitale zendtechniek is geheel ruis- en storingsvrij en bezit een hoge geluidskwaliteit vergelijkbaar met die van een cd. 

Wie een auto huurt op Tenerife kan er vrijwel zeker van zijn dat er een DAB+ ontvanger aan boord is. Wie thuis wil luisteren moet naar de elektronicawinkel. 
Op de kaart hieronder staan de gebieden waar de ontvangst van DAB+ optimaal verloopt. 

Online kan je natuurlijk ook luisteren via de FM Goud app en de player.
Download de gratis app in de App Store en in Google Play

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ACHTER DE SCHERMEN

AANGIFTE VERHUURINKOMSTEN

spot_img