donderdag, april 18, 2024
HomeBlogWeetjesNAZORG OP TENERIFE
spot_img

NAZORG OP TENERIFE

Nazorg op Tenerife? Hoe zit het nu met de gezondheidszorg op Tenerife? Kan men van een zorgeloos verblijf genieten, ook bij medische problemen, bij een opname in de kliniek, en hoe kunnen wij genieten van nazorg op Tenerife? 
De tijd dat de Canarische Eilanden achteraan bengelden in een lijst dat door de Spaanse overheidsdienst werd opgesteld ligt niet eens in een ver verleden. Wij bekijken het van dichterbij en zetten onze bevindingen hieronder.

We maken alvast een onderscheid tussen toeristen en residenten. Iedereen die hier niet woont is toerist, laat ons daarvan uitgaan. Buitenlandse inwoners moeten zich in orde stellen met de wetgeving van het land en genieten van de gezondheidszorg die de Seguridad Social hen biedt. Jammer genoeg is thuiszorg niet inbegrepen in het Spaanse zorgpakket.
Alle anderen, die hier voor een korte of langere tijd verblijven, zullen terugvallen op de polissen die zij met hun ziekenfonds en/of extra ziekteverzekering hebben afgesloten.

Nazorg quasi onbestaand

Nederlanders en Belgen die naar Tenerife reizen hoeven niet bang te zijn dat ze op het eiland zullen tekortkomen aan medische zorg en dito begeleiding. Er bestaat reeds langer een verdrag tussen Spanje en de beide Lage Landen die de gezondheidszorg regelt. Een ervan is dat je recht hebt op 6 maanden medische ondersteuning.

Na een medische behandeling, en dat hoeft niet altijd een opname in het ziekenhuis te zijn, moet je kunnen terugvallen op nazorg. Op Tenerife kent men géén thuiszorgdiensten. Er bestaan hier geen verpleegkundigen in witte pakjes die nazorg aan huis komen bieden. Daarom bekeken we eens de andere kant van de medaille en gingen te rade bij We do Care. We belichten hierbij de specifieke nazorg op Tenerife.

Geen wachtlijst

Zij bevestigen dat de resident die verzekerd is bij de Seguridad Social geen beroep kan doen op nazorgdiensten, want deze worden door de Spaanse ziekteverzekering niet terugbetaald: “We spreken hier over bijna 6.000 geregistreerde Nederlandstalige 65-plussers. Dit is meteen de groep die het meeste hulpbehoeftig is. Mantelzorg is hier uit den boze, ook door de hoge leeftijdscategorie. Maar privé kan iedereen geholpen worden. 

Patiënten komen niet op een wachtlijst terecht, neen. Er worden onmiddellijk en onvoorwaardelijk de nodige zorgen toegediend. Dit is een veilig vangnet bij noodsituaties. Bejaardentehuizen bestaan amper op Tenerife en mensen die afhankelijk worden van anderen vinden soms geen andere mogelijkheid dan terug te keren naar de Lage Landen.

Nederlandstalig

Het aantal overwinteraars, wij schatten ruim 10.000 eenheden, is een nog belangrijkere groep omdat hier ook sprake is van een minder jonge leeftijdscategorie van mensen die sneller hulpbehoevend kunnen zijn. De laatste groep is de grootste groep; Nederlanders en Belgen komen op jaarbasis, onder normale omstandigheden, met ruim 300.000 personen op vakantie naar Tenerife. In deze groep is elke categorie voor mogelijke zorgvraag aanwezig, waarbij kinderen en ouderen de meest betrokken partijen zijn.

WeDoCare werkt met Nederlandstalige medewerkers want verstaanbaarheid is belangrijk. De nazorg wordt uitgevoerd door verpleegkundigen en kan omschreven worden als pre- en postoperatieve zorg, het toedienen van medicijnen (injecties), wondverzorging, persoonlijke zorgen en zorgbegeleiding 24/7, therapiebegeleiding, massages en psychologisch advies. Nazorg op Tenerife? Zeker en vast!

Wie meer info wil kan dat HIER terugvinden.


 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

STRAND ZONDER ZAND

BLADWIJZER

spot_img