zondag, januari 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsNATUURBRAND OP TENERIFE IS ONDER CONTROLE

NATUURBRAND OP TENERIFE IS ONDER CONTROLE

De natuurbrand die ontstond in Los Campeches nabij Los Realejos en gisteren nog de regio’s San Juan de la Rambla, La Guancha, La Orotava en Icod de los Vinos bedreigde is onder controle, maar onder voorbehoud. De brandweerploegen hebben de vuurhaard kunnen terugdringen in een vooraf vastgestelde perimeter, waardoor geëvacueerde personen terug konden naar hun woningen. Opvallend was de terugkeer van een kudde geiten, onder begeleiding van de geitenboer.

Het weer en vooral de heersende temperaturen op Tenerife werken niet echt mee. De nachttemperatuur is de voorbije nacht niet onder de dertig graden Celcius gezakt en de weersverwachtingen beloven een bloedhete dag. Dit is nefast voor het uithoudingsvermogen van iedereen die bezig is met het bestrijden van dit brandincident. Een hoge buitentemperatuur is ook bevorderend voor de ontvlamming en vergroot het risico tot nieuwe brandhaarden.

De bosbrand die afgelopen donderdag in Los Campeches uitbrak, is uiterst ontvlambaar door de grote brandbelasting van grassen, bossen en kreupelhout en bevindt zich in een stabilisatiefase. Gezien de ontwikkeling gedurende de voorbije nacht hebben de autoriteiten ermee ingestemd dat het overgrote deel van de 585 personen die uit voorzorg waren geëvacueerd, naar hun huizen konden terugkeren.

Voorzichtigheid blijft geboden

Er zijn echter nog een dertigtal huizen in Los Realejos die ontruimd zullen blijven, de huizen die het dichtst bij de hellingen van Tigaiga en Chanajiga staan, met inbegrip van het gebied rond Camino del Madroño en Los Carozos. Daar moet er rekening worden gehouden met het feit dat er nieuwe brandhaarden kunnen ontstaan als er niet aan de veiligheidsvoorwaarden wordt voldaan. De veiligheidsperimeter van 1.500 meter blijft ingesteld en de toegangswegen tot deze gebieden blijven afgesloten.

De woordvoerder van het Directoraat-generaal voor Veiligheid en Noodsituaties van de Canarische regering meldt dat het getroffen gebied niet groter is geworden, dat er in de nabijheid Tigaiga de laatste uren geen nieuwe brandhaarden werden ontdekt en dat de perimeter van 1.500 meter wordt behouden.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

POPULAIRE SPAANSE WOORDJES

VERHITTE DERBY

TOERISTISCHE NIEUWKOMER