donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsNACHTKLOK VERWORPEN, REGERING GAAT IN BEROEP
SEB LEESON LEGAL GROUP

NACHTKLOK VERWORPEN, REGERING GAAT IN BEROEP

De Canarische regering gaat niet akkoord met de uitspraak van het Tribunal Superior de Justicia de Canarias (TSJC) nopens de vraag over de invoering van een avondklok op de Canarische Eilanden.
President, Ángel Víctor Torres, maakt duidelijk dat de uitvoerende macht zich zal houden aan de uitspraak, maar is het er niet mee eens. Na analyse van de rechtspraak is hij van plan, binnen de wettelijke termijn van drie dagen, de uitspraak in beroep aan te vechten voor het Hof van Cassatie.

Torres herinnert eraan dat de beperking van de nachtelijke mobiliteit een van de meest doeltreffende instrumenten is geweest om stijgende besmettingscurves om te buigen en betreurt dat dit middel niet kan ingezet worden in deze vijfde coronagolf en nadat het voorbije etmaal het hoogste aantal besmettingen ooit op de Canarische Eilanden werd geregistreerd, namelijk 634.

De uitspraak van het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden (TSJC) waarbij gevraagde avondklok van 00.30 tot 06.00 uur voor eilanden in niveau 3 en 4 werd door de rechter verworpen. De ministerraad buigt zich vandaag over dit heikel punt en onderzoekt de mogelijkheden om beroep aan te tekenen in cassatie.

President Torres legt uit dat zijn regering de steun heeft gekregen van het Openbaar Ministerie van de TSJC, dat de belangen van de burgers behartigt en een gunstig rapport ontving over de beperking van nachtelijke mobiliteit. De avondklok is een meer dan een doeltreffend instrument in de strijd tegen de vijfde golf van de coronapandemie op de eilanden. De maatregel is in andere golven genomen en heeft de gewenste resultaten opgeleverd.
Het Hooggerechtshof van Valencia heeft de nachtklok bekrachtigd voor verschillende gemeenten op voorstel van de Generalitat Valenciana. Ook in Cantabrië zal het Hooggerechtshof om deze bekrachtiging gevraagd worden terwijl Catalonië zich hierover beraadt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WEBCAM PUERTO COLÓN

BLIJF IN DE KOELTE

SNELWEG VERSUS TREIN

SEB LEESON LEGAL GROUP