maandag, maart 20, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsNAAKTSTRANDEN OP TENERIFE

NAAKTSTRANDEN OP TENERIFE

Ik gebruik met opzet het woord naaktstrand omdat naturisme en nudisme twee verschillende expressievormen zijn. Nudisten gaan graag bloot om praktische redenen en naturisten leven eerder in harmonie met de natuur. Vandaar dat ik deze stranden niet rangschik binnen de één of de andere discipline. Beide vormen hebben wel een gemeenschappelijke noemer; bij naaktrecreatie gaan de kleren van het lijf.

Er bestaan op de Canarische Eilanden, en zeker op Tenerife, exotische verscholen strandjes waarop naakttoerisme wordt toegestaan. Denk maar aan Playa Montaña Pelada ten noordoosten van El Médano, maar veel wegwijzers er naartoe, zie je langs de baan niet staan. Als we even raad vragen aan Google dan zien we diverse websites die aangeven dat er 5, 9, 14, 19, en zelfs 23 naaktstranden zijn op Tenerife. Wij houden het op 18 omdat we geloven in de informatie die op de website van de Federación Española de Naturismo staat.

Natuurelementen

Liefhebbers van naakttoerisme vinden dat je geen betere ervaring kan opdoen door het lichaam volledig in contact te brengen met de stralen van de zon, de verfrissing van de zee en het contact met het zand. Enkel een handdoek is een beetje een spelbreker in deze visie. Naturisme is geen modeverschijnsel maar groeit in interesse. Daardoor zijn er een grote aantal naaktstranden verspreid over Tenerife. 

Taboes doorbroken

Het naakttoerisme ontstond aan het eind van de jaren ’20 van de vorige eeuw in Nederland, toen het vanaf Duitsland kwam overgewaaid. Sindsdien zijn er alsmaar meer nudisten en naturisten bijgekomen en tijdens de jaren ’60 worden er meer en meer taboes doorbroken, verdwijnt de naaktschaamte geleidelijk en ontstaan er her en der naturistenverenigingen.

Eerst nudisme, dan naturisme

In een vroege fase had je enkel nudisten, die enkel van een bloot lijf genoten omdat dit vrijer aanvoelde en er geen dresscode hoefde gevolgd te worden. Pas daarna kwamen de naturisten, als reactie op de verstedelijking, de industrialisering en milieuvervuiling die daarvan het gevolg is.

Het eerste officiële naaktstrand op de Canarische Eilanden was El Charco del Palo op Lanzarote dat sinds de jaren ‘70 zijn essentie en charmes heeft weten te behouden in een kustgebied dat tussen Teguise en Haría ligt. De rustige omgeving en een beperkt aantal inwoners – 150 in Haría en 30 in Teguise, voornamelijk Duitsers – zorgt als een magneet voor het naakttoerisme. 

Locaties op Tenerife

Tenerife heeft een rijke verzameling aan naaktstranden. Ze komen voor in verschillende grootte, in discrete baaien en in uitgestrekte zandstranden bedekt met zwart of goudbruin zand.
Wie zich aangetrokken voelt om zich onder te dompelen in naturisme, om naaktzijn te beleven of wie gewoon uit de kleren wil, vindt hieronder een lijst van links naar alle naaktstranden op Tenerife.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

TENERIFE… ¡YA VOY!

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ADEJE TOP

IS DE TEIDE GEKROMPEN?