zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsNA ÉÉN MAAND GRATIS OPENBAAR VERVOER
spot_img

NA ÉÉN MAAND GRATIS OPENBAAR VERVOER

Het gratis openbaar vervoer op de Canarische Eilanden werd op 1 januari 2023 van kracht voor de duur van één jaar, als gevolg van de overeenkomst tussen de Coalición Canaria (CC) en de centrale regering en wordt gesubsidieerd door de nationale staatskas. 
De maatregel stelt de Canarische Eilanden meteen op één lijn met de rest van Spanje. De overheid subsidieert voor 100% alle openbaar vervoer, inclusief de korte en middellange treinreizen, op het vasteland. Een maatregel die welkom is in veel huisgezinnen, vooral in deze inflatoire tijd waarin families worden verstikt door de stijgende prijzen.

Na één maand ‘gratis openbaar vervoer’ is het resultaat gekend. Ruim 168.000 inwoners van Tenerife hebben in januari 2023 gebruik gemaakt van het kosteloos openbaar vervoer.
Bijna 74.000 Tinerfeños hebben hun abonnement opgewaardeerd en ruim 81.400 Tenerfianen hebben gebruik gemaakt van het jongerenabonnement. Daarenboven hebben meer dan 2.500 mensen met een fysieke handicap hun kaart opgewaardeerd en bijna 10.600 ouderen hebben gebruik gemaakt van het seniorenabonnement.

Aantal passagiers x 2,4

Bij de busmaatschappij Titsa en de trammaatschappij Metrotenerife, beide vervoersbedrijven van de Cabildo (eilandregering), is het aantal frequente passagiers, die reizen met een maandabonnement, gestegen van 70.576 (in december 2022) tot 168.306 (in januari 2023). Dit betekent dat het aantal maandelijks verkochte abonnementen in deze periode is vermenigvuldigd met 2,4.

Overstap

Dit betekent niet dat zij allemaal nieuwe klanten zijn van de vervoersmaatschappijen, aangezien velen van hen sporadische tram en bus namen en andere vervoerbewijzen gebruikten, zoals de betaling met een bankkaart of gebruik maakten van de vijfrittenkaart. Deze categorie reizigers is overgestapt naar het gratis vervoer door gebruik te maken van gepersonaliseerde abonnementen die op naam staan en niet overdraagbaar zijn.

Eerste schooldag

Van de 186.000 abonnementen werden er 86.770 gebruikt voor de bus en 81.536 voor het vervoer per tram. Op 9 januari stapten de meeste passagiers op het openbaar vervoer, temeer omdat deze dag samenviel met de eerste schooldag.

De overheid herinnert eraan dat wie gratis reist en het gebruikte abonnement wil behouden, het voorgeschreven aantal ritten van 15 per maand, moet maken om als frequente gebruiker te worden beschouwd.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WIJ BREKEN UIT

TENERIFE EN DE TOEKOMST

spot_img