woensdag, juni 29, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsNA ANTWERPEN EN ROTTERDAM NU IN TENERIFE

NA ANTWERPEN EN ROTTERDAM NU IN TENERIFE

De Global Mercy, het nieuwste civiele hospitaalschip van de NGO Mercy Ships, ligt momenteel in de haven van Granadilla om er de laatste hand te leggen aan de medische installaties, om het personeel te verwelkomen en medici vertrouwd te maken met de apparatuur aan boord. Einde mei vertrekt de medische unit naar Afrikaanse kustgebieden.
Eerder lag ook de ‘Africa Mercy’ in Granadilla om helemaal opgeknapt te worden. Dat kun je HIER lezen.

De Global Mercy lag zes maanden in de haven van Antwerpen om helemaal tot ziekenhuis te worden omgetoverd door liefst zestig bedrijven. Vooral medische componenten en ICT-systemen werden in het schip geïnstalleerd. Het bezoek van Koningin Mathilde aan het hospitaalschip vormde de ultieme erkenning van de vele vrijwilligers en de partners van Mercy Ships.
Daarna voer dit pareltje naar Rotterdam om voorgesteld te worden aan de landen van de Europese Unie.   
De Global Mercy, het nieuwste ziekenhuisschip van de Texaanse NGO Mercy Ships (Ships of Hope), ligt sinds twee weken in de haven van Granadilla. Daarna vertrekt het schip op missie naar Senegal om humanitaire campagnes uit te voeren. 

Grootste hospitaalschip ter wereld

De Global Mercy, is momenteel het grootste civiele ziekenhuisschip ter wereld en beschikt over zes operatiekamers, 202 bedden, een laboratorium, een polikliniek en oogheelkundige en tandheelkundige diensten.  Mercy Ships verwacht jaarlijks ruim 5.000 operaties en meer dan 28.000 tandheelkundige behandelingen uit te voeren. Er wordt een  medische opleiding en bijscholing voorzien voor 2.800 personen op een schip dat 7.000 vierkante meter heeft uitgebouwd als ziekenhuis.
Er zijn 641 bemanning en ziekenhuispersoneel aan boord  en het schip beschikt over een auditorium met 682 zitplaatsen, een bibliotheek, een zwembad, cafés, winkels en een fitnessruimte.

Veertig jaar Mercy Ships

In werkelijkheid is de Global Mercy een drijvende stad, weliswaar op kleinere schaal, waarop jongeren uit de hele wereld zich inzetten met een onwrikbare instelling om medische hulp te bieden aan noodlijdende Afrikaanse landen. Het Mercy-avontuur begon veertig jaar geleden toen twee jonge Texanen, Don en Deyon Stephens, naar aanleiding van een verwoestende orkaan in het Caribisch gebied, besloten een boot te kopen en medicijnen te brengen naar de meest behoeftigen in het getroffen gebied.

Foto: Port of Antwerp – Meer info over de tocht naar Tenerife

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOLMAAKTE LEVEN

MIJN DAG

LENTE OP HET EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGTUIGPANNE

PLAYA LAS TERESITAS