donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogWeetjesNA 50 JAAR NOG STEEDS NIET AFGEBROKEN
spot_img

NA 50 JAAR NOG STEEDS NIET AFGEBROKEN

De gemeenteraad van Santa Cruz en de regering van de Canarische Eilanden bereiken een overeenstemming over de betonnen appartementsconstructie in Añaza die illegaal werd opgetrokken in 1973. Er is overeengekomen om een commissie in het leven te roepen die samen met het Directoraat-generaal Kusten opdracht zal geven om het hotel, dat zich aan de kust van Acorán bevindt, te slopen.

De schepen/wethouder van Urbanisme, Carlos Tarife, herinnert eraan dat dit betonnen doorkijkje bijna een halve eeuw te kijk stond in een gebied dat door het Directoraat-generaal Kustgebieden (Costas) wordt gecontroleerd. Het gebouw vormt een gevaar voor bezoekers die proberen om het gebouw binnen te dringen, ondanks het feit dat er een perimeter werd ingesteld en een afsluiting werd geplaatst.
Op welke manier het gebouw er is gekomen en hoe het komt dat het er zolang stond, kan gelezen worden in het artikel HOTEL ZONDER STERREN.

Dure oplossing

De kosten voor de afbraak worden op een miljoen euro geraamd en daarom zal de gemeenteraad van Santa Cruz de hulp inroepen van andere administraties en beroep doen op een Europese financiering.

Aangezien dit sloopproject gedirigeerd wordt door een vergadering waarin verschillende entiteiten zetelen, moet een technische commissie een oplossing bieden voor de ecologische en sociale problemen in dit gebied, en moet dit tevens een voorbeeld zijn van samenwerking tussen politieke en technische actoren in dossiers waar belangrijke beslissingen moeten worden genomen.

Hoever de situatie momenteel is en welke politieke beslissingen er tot dusver werden genomen kan gelezen worden in ons artikel HOTEL ZONDER STERREN – EINDE IN ZICHT.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ODE AAN BRANDWEER

VIDEO LEPRADORP ABADES

DRAMA

spot_img