vrijdag, december 9, 2022
spot_img
HomeBlogWeetjesNA 49 JAAR NOG STEEDS NIET AFGEBROKEN

NA 49 JAAR NOG STEEDS NIET AFGEBROKEN

De gemeenteraad van Santa Cruz en de regering van de Canarische Eilanden bereiken een overeenstemming over de betonnen appartementsconstructie in Añaza die illegaal werd opgetrokken in 1973. Er is overeengekomen om een commissie in het leven te roepen die samen met het Directoraat-generaal Kusten opdracht zal geven om het hotel, dat zich aan de kust van Acorán bevindt, te slopen.

De schepen/wethouder van Urbanisme, Carlos Tarife, herinnert eraan dat dit betonnen doorkijkje bijna een halve eeuw te kijk stond in een gebied dat door het Directoraat-generaal Kustgebieden (Costas) wordt gecontroleerd. Het gebouw vormt een gevaar voor bezoekers die proberen om het gebouw binnen te dringen, ondanks het feit dat er een perimeter werd ingesteld en een afsluiting werd geplaatst.
Op welke manier het gebouw er is gekomen en hoe het komt dat het er zolang stond, kan gelezen worden in het artikel HOTEL ZONDER STERREN.

Dure oplossing

De kosten voor de afbraak worden op een miljoen euro geraamd en daarom zal de gemeenteraad van Santa Cruz de hulp inroepen van andere administraties en beroep doen op een Europese financiering.

Aangezien dit sloopproject gedirigeerd wordt door een vergadering waarin verschillende entiteiten zetelen, moet een technische commissie een oplossing bieden voor de ecologische en sociale problemen in dit gebied, en moet dit tevens een voorbeeld zijn van samenwerking tussen politieke en technische actoren in dossiers waar belangrijke beslissingen moeten worden genomen.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

NEP OF NAMAAK

VACCINATIE TEGEN RODDELS

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

KINDEREN ACHTERAAN

HONING OP TENERIFE