zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogWeetjesMOOISTE WEG VAN SPANJE LIGT OP TENERIFE
spot_img

MOOISTE WEG VAN SPANJE LIGT OP TENERIFE

De mooiste weg van Spanje ligt op Tenerife en daarom staat de TF-21 bovenaan een ranglijst met de mooiste wegen van nationaal toeristisch belang. Ruim 165.500 kilometer wegen plaveien Spanje en dan blijkt het mooiste stukje rijweg op Tenerife te liggen. Dit werd vastgesteld door Civitatis, een gespecialiseerd portaal van reizen en van toeristische activiteiten in Spanje dat een ranglijst heeft opgesteld van de tien mooiste en meest unieke wegen van het land.

Bovenaan de lijst staat de TF-21, de weg naar de Teide die tevens La Orotava en Granadilla de Abona met elkaar verbindt.

Doorslag

Volgens het reisportaal, waarvan de website gemiddeld 200 miljoen pageviews per jaar en meer dan 700.000 adviezen en recensies ontvangt, overtreft de TF-21 op Tenerife de wegen die landschappen doorkruisen in de omgeving van de meren van Covadonga of de toegangsweg tot Cabo de Gata.
Hoewel de TF-21 een groot deel van het eiland doorkruist, van La Orotava tot Granadilla de Abona, werd de doorslag gegeven door het gedeelte dat door het Parque Nacional del Teide loopt en Las Cañadas wordt genoemd.

Puur natuur

Er zijn twee belangrijke aspecten die ervoor hebben gezorgd dat de eilandweg bovenaan de ranglijst staat. Enerzijds een eigentijdse route midden door het natuurpark, met aan weerszijden landschappen van vulkanische lavastromen, inheemse vegetatie en uitzichten op verschillende geografische lagen die een spektakel zijn om te zien. Aan de andere kant de imposante verschijning van de Teide zelf, die met zijn 3.715 meter hoogte de weg bekroont en nog meer indruk maakt op de bezoekers.

Ranglijst

De TF-21 is de enige weg op de Canarische Eilanden die op de ranglijst staat. De rest van de lijst van het toeristische portaal wordt vervolledigd door de wegen in de omgeving van de meren van Covadonga in Asturië, de moerassen in Madrid, Sa Calobra in Mallorca, de Cala D’Hort in Ibiza, de vuurtorens van Mola en Barbaria in Formentera, de Cabo de Gata in Almería, de vallei van Jerte in Cáceres, Kaap Fisterra in Galicië en de toegang tot de bekende Puente del Diablo in Tarragona.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img