vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogWeetjesMOOISTE FIETSROUTES OP TENERIFE
spot_img

MOOISTE FIETSROUTES OP TENERIFE

Iedereen die fietst weet hoe leuk en gezond dat is. Fietsen op Tenerife is daar geen uitzondering op. Integendeel, fietsen op het eiland voegt gezondheid toe aan het lichaam en dat trekt de fietsfanaten aan om deze uitdaging aan te gaan. Als dat op Tenerife gebeurt, dan is het hek helemaal van de dam.

Tenerife is dé perfecte locatie voor buitenactiviteiten. Het zachte klimaat, het zonnig weer en de onovertroffen landschappen zorgen ervoor dat velen de fiets kiezen en op deze manier het eiland te ontdekken. 

Iedereen

Niet alleen beroepsrenners komen naar Tenerife om te trainen op hoogte, ook amateurs en wielertoeristen zakken massaal af naar het grootste der Canarische eilanden om er hun sport te beoefenen. Daarbij komt er nog een categorie van sportievelingen die de fiets op willen. Jan met de pet en Fien met het hoedje maken gebruik van de elektrische fiets om deel te nemen aan het fietstoerisme op Tenerife.

Klinkt fietstoerisme je vreemd in de oren? Eenvoudig uitgelegd is dit op reis gaan om te toeren met een fiets. Op Tenerife heb je onnoemelijk veel mogelijkheden in diverse gradaties. Korte of langere tochten in een natuurlijke omgeving of over stedelijke routes. Wat je ook kiest, het is steeds genieten van de uitzichten en de landschappen van Tenerife.

Wij hebben een aantal fietsroutes in de kijker geplaatst. Meestal moet je je eerst naar de startlocatie verplaatsen en dien je de fiets(en) met de auto te vervoeren.

La Orotava – Nationaal Park Teide

Een mooie fietsroute voor specialisten en getrainde fietstoeristen is deze vanaf La Orotava naar het Parque Nacional del Teide, om daarna terug te dalen in westelijke richting via La Esperanza naar La Laguna, om te vervolgen over een heuvelend landschap richting El Sauzal, La Matanza en Santa Úrsula. 

Het is niet alleen een lastige fietsroute, het is ook een van de meest spectaculaire routes wat de mooie uitzichten betreft. Vanaf het Mirador de La Piedra, die zich halverwege het traject bevindt, heeft de fietser een prachtig zicht op de Teide, maar ook andere locaties dwingen een stop af om te genieten van het landschap. Deze fietsroute wordt bestempeld als ‘zeer lastig’ en is 98 kilometer lang. De maximale hoogte die wordt bereikt is 2.302 meter, nabij Izaña, en reken gerust vijf uur om deze route af te leggen.

Costa Adeje-Granadilla

Een minder lastige fietsroute is deze die start in Costa Adeje en naar Granadilla leidt. Het klimmend gedeelte is maar een halve rit, je moet daarna terug naar beneden en door de hogere snelheden die worden behaald, is het tweede deel van deze rit gevaarlijker dan het eerste. Het heeft een vrij gevarieerd profiel met gedeelten langs de kust en andere die door het heuvelend binnenland gaan.

Deze fietsroute is ongeveer 70 kilometer lang en neemt plusminus drie uur in beslag. De moeilijkheidsgraad is laag en is dus geschikt voor fietsliefhebbers met minder getrainde spieren.

Santa Cruz – Santa Cruz

In de hoofdstad Santa Cruz kun je fietsend aan sightseeing doen en genieten van de prachtige landelijke en maritieme decors die de havenzijde van de hoofdplaats biedt. Deze fietsroute loopt langs de Avenida Marítima en gaat via El Bailadero naar de Pico del Inglés, Las Mercedes en La Cuesta om daarna terug te keren naar het mooie Plaza de España in Santa Cruz. Dit is de favoriete fietsroute van de Chicharreros – roepnaam voor de hoofdstedelingen – en van veel fietstoeristen op het eiland en ver daarbuiten.

Met een lengte van ongeveer 52 kilometer en een gemiddelde moeilijkheidsgraad kun je langs een pad parallel aan de kust fietsen, langs de dokken en diverse platforms van de haven. Daarnaast klim je ook naar het Anaga-gebergte, waar het landschap verschillende mooie uitzichten uit haar hoed tovert.

Kleine waarschuwing

Dit zijn slechts drie van de vele fietsroutes die elk in een eigen segment toppers zijn bij de fietsende liefhebbers. Dit voorgesteld trio geeft aan elke sportieveling de mogelijkheid om Tenerife te laten zien zoals het is. 
Fietsen is gezond voor elk lichaam en voedt de logen met zuurstof, het biedt de ogen een onvervalste documentaire aan en het versterkt het hart.

Een kleine waarschuwing is hier echter op zijn plaats: de fietscultuur op Tenerife is bijlange niet zo gevorderd als in de Lage Landen. Fietspaden zijn in mindere mate aanwezig en op deze manier moet het wegdek gedeeld worden met het autoverkeer, wat het fietsen op dit mooie eiland iets gevaarlijker maakt. Hou het veilig!  

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ROMMEL OP DE MARKT

NAAR DE TOP VAN DE TEIDE

HOE HOOG IS DE TEIDE?

spot_img