woensdag, december 7, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsMONSTERLIJK VEEL PASSAGIERS

MONSTERLIJK VEEL PASSAGIERS

Op woensdag 2 juni was het precies veertien jaar geleden dat lijn 1, en twee jaar later lijn 2, van Metro Tenerife in gebruik werd genomen. De Tranvía de Tenerife beschikt nu over 26 tramstellen die samen twee miljoen commerciële ritten hebben gemaakt en daarbij 185.655.000 passagiers hebben vervoerd. Het tramnetwerk bestrijkt ruim 66% van de bevolking in de hoofdstedelijke agglomeratie met 25 haltes en 15 kilometer spoortraject.

De overheid participeert in dit bedrijf en daardoor prees vicepresident van de eilandregering en voorzitter van Metrotenerife, Enrique Arriaga, de toewijding van de 200 werknemers en de inspanningen die gedurende de pandemie werden geleverd om de mobiliteit van de bevolking te garanderen. Er werden offers gevraagd om alle gezondheidsmaatregelen na te leven, en dat resulteerde in een klantenpotentieel van 80% vergeleken met deze van vóór de COVID-pandemie.

Het tramnet op Tenerife biedt een directe verbinding tussen Santa Cruz en La Laguna en de stedelijke centra van beide gemeenten, waardoor diverse belangrijke administratieve, commerciële, gezondheids-, vrijetijds- en onderwijscentra dichter bij de bevolking wordt gebracht. De tramhaltes liggen op vijfhonderd meter van elkaar en maakt het sporen voor een slordige 200.000 mensen uiterst aantrekkelijk.

Foto: MetroTenerife

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

HOPELOOS VERLIEFD

KERST OP TENERIFE

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

BORGEN BRENGEN ZORGEN

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

NIEUWE FIETSROUTE

STRENG DOUANEBELEID