dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogMODELO 210
SEB LEESON LEGAL GROUP

MODELO 210

Je bent de trotse bezitter van een stekje op Spaans grondgebied en je wilt er zoveel mogelijk naar toe. Dit is een evidentie.
Wat ook evident is, is de belasting die je aan de overheid moet betalen omdat je er eigenaar van bent. De staat rekent een aantal kosten door zoals de grondbelasting en de belasting omdat je niet-resident bent op het eiland. Gelukkig wordt de grondbelasting of IBI (Impuestos sobre Bienes Inmuebles) iedere jaar automatisch van je rekening gehaald omdat je hopelijk de overheid bij de aankoop daartoe toelating hebt gegeven.
Maar de belasting, die ook ‘Modelo 210’ wordt genoemd, moet je ieder jaar opnieuw zelf aangeven en ook betalen. Je krijgt geen uitnodiging, geen herinnering, noch een aanslagbiljet; je doet deze aangifte helemaal vrijwillig, ieder jaar opnieuw vóór 31 december.
Je wordt door de fiscus niet gecontacteerd om deze aangifte te doen omdat dit is een draagschuld is en géén haalschuld, je moet dus zelf het initiatief nemen om deze belasting aan te geven. 

Modelo 210 is het formulier waarop je de gegevens invult die leiden tot de betaling van de belasting op een onroerend goed van eigenaars die de Spaanse nationaliteit niet bezitten en die ook geen resident zijn binnen het Spaanse grondgebied. Met andere woorden: dit is een belasting op eigendommen voor niet-residenten zonder permanent verblijf. Dit heet in het Spaans ‘Impuesto sobre la Renta de no Residentes (sin establecimiento permanente)’. Deze belasting wordt geïnd door de Spaanse staat.

Ook als je je onroerend goed niet verhuurt is dit het document dat jaarlijks moet ingevuld worden. Verhuur je je stekje, dan komt er nog een andere aangifte op je af en moet je de opbrengst ook opbiechten aan de fiscus van het land waar je resideert. Ook als je niet verhuurt moet je je de fictieve verhuurinkomsten aangeven, maar dan in je thuisland. 

Je kunt het Modelo 210 zelf invullen of je haalt er een specialist bij, om het even … maar jaarlijks betalen doe je best om later problemen te vermijden.

Er is in het verleden reeds veel veranderd aan de aangifte en ieder jaar komen er een of meerdere aanpassingen op je af waarbij je goed moeten toezien op het correct indienen van de aangifte. Een van deze ‘lucky surprises‘ is de ‘tipo de gravamen‘, of de aanslagvoet.

Rond de helft van het jaar ontvangt elke vastgoedeigenaar die niet op Tenerife woont het aanslagbiljet van de grondbelasting IBI (Impuestos sobre Bienes Inmuebles) van het Canarische Rekenhof. In dat aanslagbiljet, of Carta de pago voluntaria consorcio de tributos de Tenerife, zoals dit in het Spaans wordt genoemd, vinden de eigenaars de parameters die nodig zijn voor het invullen van het Modelo 210. Zo staat bij de Valor Castastral (VC) de waarde die moet gebruikt worden voor de berekening van deze belasting.

De gegevens om de ‘Modelo 210’ in te vullen vind je op het kadastraal attest dat je kunt opvragen bij de dienst ‘catastro‘ van de gemeente waar je eigendom is ingeschreven. Op dat formulier staat het jaar van de kadastrale revisie en de kadastrale waarde die je moet gebruiken om de aangifte in te vullen.
Maar het kan ook gemakkelijker.

Indien de woning is aangekocht op twee (bijvoorbeeld man en vrouw) of meerdere personen dient iedere eigenaar een apart Modelo 210-formulier in te vullen. Je doet voor elke eigendom een afzonderlijke aangifte voor het deel (in %) waar je eigenaar van bent, ook voor een garage of een bergruimte als deze fysiek niet bij de leefoppervlakte hoort en indien deze voorzien zijn van een eigen kadastrale waarde/nummer.

PROBLEMEN?
Toch nog problemen om tot een bevredigend resultaat te komen? Of heb je geen tijd of geen zin om je met de belastingen bezig te houden?
U kan steeds rekenen op de diensten van Seb Leeson, die een gewaardeerde onafhankelijke vastgoedconsulent en “gestor en asesor” is. En Nederlandstalig, wat de communicatie extra gemakkelijk maakt.  Voor alle duidelijkheid: hij is geen makelaar, maar een consulent en hulp voor alle administratieve, fiscale en vastgoedonduidelijkheden die je op Tenerife, de Canarische Eilanden of in Spanje kunt tegenkomen zoals de hulp bij aan of verkoop van vastgoed, erfenissen, testamenten en schenkingen.

BIJSTAND NODIG?
Voor slechts € 25 (garage, trasero, …) of € 40 (wooneenheid) per Modelo 210 werp je alle stress van je af en stap je probleemloos het nieuwe jaar in. Snel, probleemloos en adequaat geholpen worden vanaf het thuisland voor een habbekrats en je moet er zelfs je zetel niet voor uit.
Laat Seb Leeson & C° jouw Modelo 210 invullen, daarna adem je terug rustig.

VRUCHTGEBRUIK
Lees HIER wie de verplichtingen omtrent het Modelo 210 op zich neemt inzake vruchtgebruik.

Mogelijks omwille van fiscaal en testamentair voordeel, doen meer en meer mensen een vastgoedaankoop als vruchtgebruikers waarin de blote eigendom dan toekomt aan de kinderen. Laat je bijstaan voor het schenken van je eigendom aan bijvoorbeeld je kinderen!

Wil je meer weten over de belastingsaangifte in België over je vakantiewoning op Tenerife klik dan HIER.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

77 REACTIES

 1. Ik kan maar niet genoeg Heer Devos bedanken voor de prachtige uitleg bij het opstellen van de Modelo 210!
  Ik ben vorig jaar erg goed geholpen geweest…

 2. Vriendelijk bedankt voor de uitleg van modelo 210.
  één vraagje wat doe je als je het vorig jaar nog maar 4 maanden eigenaar was.
  Waar vul je wat in ?

  • bedankt voor de inderdaad handige uitleg.
   echter nog een vraag :
   * door ‘valideren’ aan te klikken op het einde wordt dit dan automatisch doorgestuurd naar de agencia tributaria ?
   * heb ook ‘ingresar’ en spaanse rekening nr ingegeven. gebeurt de betaling dan automatisch of moeten wij toch naar de bank ?
   * moeten documenten ondertekend worden ? of niet omdat dit online is en gewoon bewaren ?
   graag antwoord aub. bedankt !

 3. Hartelijk dank. Ik hoop dat het mij dit jaar wel lukt. Met vriendelijke groet Constance Barend
  Formentera del Seguro Spanje, Alicante

 4. Als je naar de link gaat van modelo 210 zie je dat het formulier aangepast is (Nieuwe versie)
  Dus de uitleg is niet 100 % meer juist

 5. Het ‘jaar van herziening’ cadastrale waarde waarde wordt niet meer vermeld.
  Hoe kan ik dan weten dat sinds 2008 die cadasstrale waarde al dan niet werd aangepast?
  Ik merk wel dat sinds 2014 tot 2017 de cadastrale waarde steeds aanzienlijk verhoogd werd (+- 10% per jaar). Mag ik dan aannemen dat in die voorgaande jaren telkens een ‘révision’ gebeurd?

  Dank voor meer uitleg.

  • De verhoging van je waarde (jaarlijks bv) heeft niets te maken met de herziening van de gemeentelijke waardes. Año de revisión is NIET gelijk aan de al dan niet automatische jaarlijkse stijging/aanpassing van de waarde, dit kan enkel bekomen worden door het aan het kadaster te vragen als het niet op het kadastraal uittreksel staat.

 6. Beste,
  Zeer duidelijke uitleg. Ik heb een huis gekocht in december 2017 . Hoe kan ik de situatie van het jaar 2018 regulariseren en moet 2017 pro rata betaald worden , en zo ja vanaf datum akte of datum compromis. Hartelijk dank bij voorbaat voor uw antwoord.
  Met vriendelijke groeten,
  Mimi

 7. Beste,

  Belasting 2018 moet betaald worden voor 31 December 2019 zie ik nu juist, sorry. Wanneer moet je uiterlijk 2019 aangeven?

  Dank u,
  Mimi

 8. Modelo 210 is inderdaad gewijzigd vanaf het aanslagjaar 2018 (te betalen voor 31/12/2019).
  Gemakkelijk terug te vinden op agenciatributaria.es
  Het document is een “predeclaracion”

 9. Heel duidelijk, zeer veel dank.
  Maar kan ik ook nog voorgaande jaren (2016 en 2017) aangeven?
  Hartelijk dank.
  Groet
  Gerdi

 10. Beste Guy en co,
  Bedankt voor de update alleszins. Ik heb wel een vraagje ivm die nieuwe werking om je gegevens te raadplegen. Voor zover ik kan zien zijn niet alle gemeenten aangesloten op dat platform; de gemeente Adeje bijvoorbeeld staat niet in dat lijstje (op je tweede link http://www.tributostenerife.es/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=30).
  Ik heb dan ook blijkbaar nog geen csv-code gemerkt op mijn uittreksels van Adeje.
  Klopt dit?
  Zo ja, dan volg ik de ‘oude’ procedure nog wel. Ik heb er in het verleden nog nooit problemen mee gehad (ook vorig jaar niet wanneer ik rechtstreeks online betaalde ipv naar het bankkantoor te gaan).
  mvg
  Erwin Lammens

 11. Wat gebeurt er als je Modelo 210 niet invult, dus geen aangifte doet? Wordt dan t.z.t. De laatste 4 jaar berekend?
  Hoorde dat boven de 65 jaar geen Modelo 210 meet behoeft te worden ingevuld. Iemand?

  • Dan kan de Spaanse staat u alsnog beboeten en het teugvorderen via uw personenbelasting in uw land van verblijf, als dit binnen de EU is. En waarom zou een 65 plusser geen belastingen moeten betalen?

 12. Beste,
  Het invullen van Modello 210 komt er weer aan. Vorig jaar heb ik dit met success gedaan en mijn tax betaald ter plaatse. Bij de betaling heb ik dus het veld “deposit” gebruikt. Als je dan de PDF afdrukt betaalt de bank de taxen door de barcode te scannen en klaar is kees.

  Nu dit jaar wil ik de betaling doen vanaf mijn bank in België. Ik denk dus dat ik het veld ” Deposit through a financial organisation based abroad” moet gebruiken en enkel mijn bank gegevens moet invullen in het gedeelte ” European Union”.

  Het Spaanse rekening nummer lijkt vermeld te staan.
  De vraag nu: als ik het zo doe krijg ik dan na het generen van de PDF ook de gegevens te zien die ik als referentie kan ingeven te gebruiken bij de overschrijving?

  Hartelijk dank voor uw reactie
  Guido Wils

 13. seb leeson rekent 40 euro voor een aangifte, maar dit is per persoon, dus voor een koppel die een aangifte indienen komt het op 80 euro, zijn ze met 3 eigenaars voor 1 goed, dan komt het op 120 euro, enz.

 14. Beste,
  Kan je het antwoord doorsturen op de vraag die eerder reeds werd gesteld : door ‘valideren’ aan te klikken op het einde wordt dit dan automatisch doorgestuurd naar de agencia tributaria ?
  Of moet het document toch nog opgestuurd worden ? Volgens ik begrijp moet het document enkel opgestuurd worden als “documentation adicional” moet meegestuurd worden.

  • Geachte,
   ik deed dit jaar ook voor het eerst een aangifte Mod 210 via de zgn. Predeclaracion-procedure (via de site van de Agencia Tributaria); Op het einde van het doorlopen van de invuloefening werd een pdf gegenereerd waarop ik alle gegevens vond hoe ik diende te betalen (in mijn geval vanuit België via mijn Belgische bank).
   Ik voerde deze betaling ondertussen uit. Ik nam hierop contact met Madrid (Oficina nacional de gestion tributaria) en daar deelde men me mee dat ik het model 210 dat werd gegenereerd (ex por la entidad colaboradora/administracio) hen diende op te sturen, vergezeld van het bewijs van betaling van mijn bankinstelling (kopie rekeninguittreksel)
   Ik deed dit op 13/01/20 bij aangetekend schrijven en ben eigenlijk afwachtend nu naar het verder verloop.
   Ik veronderstel dat ik later een notificatie zal ontvangen dat alles ok is…

  • Op de pdf’s die je na afhandelen krijgt staat op elke pagina onderaan “Copy for the taxpayer/representative”! Ook bovenaan de eerste pagina staat enkel ”Copy for the taxpayer/representative’ aangekruist. Niet opsturen dus.
   Door het referentienummer uit de pdf te vermelden op je overschrijving (zie pdf pag. 2) kunnen zij de link leggen met je gevalideerde aangifte.
   Dat is althans wat ik er logischerwijze kan van maken.

   • Wellicht wel.. ik betaalde vorige week al de kosten Mod 210 voor 2020 en ga deze keer geen enkel document overmaken naar Madrid, ik volg het op en zie wel wanneer er en notificatie zal verschijnen via de site AEAT…

  • Ja hoor, electronisch via de “Sede electronica” van de AEAT (in de rubriek “Mis expedientes”); je hebt wel een digitaal certificaat nodig (maar dit is hetzelfde certificaat als bv. de SUMA).
   Let wel : ik weet enkel hoe de toestand op het vasteland van Spanje is; mochten er specifieke regelingen zijn voor Tenerife , dan ken ik deze niet..

   Enige wat telt : je kan alles zelf regelen vanuit België…

 15. Ik bezit zelf een appartement in Murcia, maar met de huidige situatie geraak ik daar niet dit jaar .Het certificaat ben ik aan het aanvragen maar ik moet nog in Brussel geraken om me te identificeren.Ik heb wel de indruk dat je het wel kan indienen zonder dat certificaat , het is alleen opletten dat je alles juist invult.De vorige jaren heb ik het ook ingevuld via het internet maar de documenten af gegeven op de bank in Spanje .Nu wil ik het van hieruit proberen .
  Ik ga het alleszins proberen , lijkt me ook niet zo moeilijk .alleen het versturen is me niet echt duidelijk .

  • Hoi Marcel is het je gelukt ? ik vul het ieder jaar in, is een fluitje van een cent echter dit jaar doet hij het niet geeft maar aan dat er fouten in zitten maar doet dat als je gevalideerd hebt en naar de volgende pagina gaat. Is het jouw wel gelukt ?

   • Hallo Francoise, is al het derde jaar op rij dat ik het zelf invul en het bedrag ga ik betalen cash in de bank. Maar momenteel lukt het niet, ik kan het niet valideren en geeft foutmelding 0116, steeds opnieuw. (Wil het ook online betalen). Van u dan wel gelukt?

   • Ik kreeg in Chrome ook steeds foutmelding bij valideren maar niet duidelijk wat er fout was. Had wel de indruk dat het formulier anders was. UIteindelijk in Internet Explorer opnieuw alles ingevuld en zag dat ik daar een pop up kreeg voor “Calculation of the taxable base amount” *die werkte in Chrome niet of ik had mijn instellingen daar anders) daarna werkte het correct. Ik heb de betaling bij de bank gedaan. Ik kreeg de papieren terug met de opmerking dat ik een code (NRC asignado al ingreso) op de website van agencia tributaria moet invullen (???) iemand een idee waar/hoe ? ik heb geen digitaal certificaat..

 16. Ik bezit zelf een appartement in Murcia, maar met de huidige situatie geraak ik daar niet dit jaar .Het certificaat ben ik aan het aanvragen maar ik moet nog in Brussel geraken om me te identificeren.Ik heb wel de indruk dat je het wel kan indienen zonder dat certificaat , het is alleen opletten dat je alles juist invult.De vorige jaren heb ik het ook ingevuld via het internet maar de documenten af gegeven op de bank in Spanje .Nu wil ik het van hieruit proberen .
  Ik ga het alleszins proberen , lijkt me ook niet zo moeilijk .alleen het versturen is me niet echt duidelijk .

 17. Ik heb dit certificaat ter plaatsen aangevraagd in een Suma kantoor te Torrevieja; eenmaal je dit hebt verkrijg te toegang tot verschillende overheidssites..

 18. Hallo,Hoe zit dat nu met modelo 210 voor 2019? Verschijnt er ieder jaar een nieuwe versie?
  Als ik zoek op de spaanse site kom ik steeds op modelo 210 voor het jaar 2018!
  Nu zie ik ook dat de betaling van de iBI nog niet is gevraagd waarschijnlijk door covid

 19. De IBI zal worden afgetrokken in november.

  Ik had ook graag geweten of jullie, zoals reeds vele jaren het geval is, een uitleg zouden plaatsen om de modelo 210 foutloos te kunnen invullen.
  Beste dank bij voorbaat,

 20. Hoi Guy , het opslaan van het dokument 210 gaat al jaren vlekkeloos. Dit jaar echter wordt het opgeslagen met de extentie .210 wat niet te openen is. weet jij soms raad ?

  Groetjes

  Jack van meel

  • Dat is een bestand dat terug te importeren is in modelo 210 zodat je niet elk jaar alles opnieuw moet invoeren! Gewoon onderaan het lege formulier op import klikken en dan het bestand xxxxx.210 op je computer selecteren en het formulier is weer netjes ingevuld. Dat scheelt in werk! GRATIS

 21. Ik vul de modelo 210 reeds jaren zelf in dankzij deze informatie. Waarvoor dank. Ik heb nu echter nog 1 vraag : is de aanslagvoet voor dit jaar nog 19% ?

 22. Eerste keer modelo 210 via het internet ingevuld en kreeg dan een print van 5 pagina’s
  2 pagina’s met uitleg, 2 pagina’s “copy for the taxpayer” en 1 pagina met onderaan “copy for the collaborating institution/administration.Deze pagina moet je afgeven aan de bank in Spanje.Bij BancaMarch zeggen ze dan weer dat ze dit papier niet moet hebben.Enkel betalen+verkregen betalingsbewijs is volgens hun voldoende.Wie heeft er nu gelijk?Anders zou ik niet weten waar het formulier naartoe moet zeker nu dat ik pas in januari terugkom naar Tenerife

 23. Ik heb via de website mijn model 210 ingevuld en gevalideerd, waarna ik een pdf met een nummer terugkreeg. Nadien merk ik een foutje en heb ik opnieuw een model 210 ingevuld en gevalideerd. Opnieuw kreeg ik een pdf maar wel met een nieuw nummer. Is mijn eerste aangifte nu geannuleerd of zit ik met 2 aangiftes ?

 24. Waarschijnlijk een domme vraag maar bij het invullen van het Modelo 210 is het mij niet duidelijk wat in te vullen bij tipo renta. Wij hebben een huis dat wij niet verhuren.
  Alle andere gegevens kan ik zonde problemen invullen.
  Bedankt voor de hulp.

 25. Ik vulde altijd zelf mijn Modelo 210 in, drukte het af en ging er in Nerja mee naar mijn bank om te betalen. Nu kan ik niet naar Nerja en vul ik Modelo 210 thuis in. Ik kan ook mijn bankrekening erop vermelden. Als ik op validar druk zijn er geen “erores”. Wat moet ik verder nog doen? Krijgt de belasting nu mijn formulier per internet en trekken ze het bedrag dan af van mijn bank in Nederland. Dat is mij niet duidelijk en de tributaria in Spanje ‘snapt niet wat ik bedoel’. Graag een spoedige reactie want het is o 31 december!!

  • U kan ervoor kiezen om het bedrag te laten “domiciliëren” op uw eigen rekening, als u de aangifte in december invult en indient en hiervoor gekozen hebt en het juist gedaan hebt. Dan zal het verschuldigde bedrag op 31.12 van uw rekening gaan. Indien niet, dan is het niet in orde en zal u een boete opgelegd krijgen, helaas, wegens het te laat indienen en betalen van uw aangifte.

 26. hallo, ik verhuur mijn appartement in Spanje en moet dus ieder kwartaal een model 210 invullen. Nu is er voor de maanden laatste maanden geen verhuur geweest …
  Dus is mijn vraag wat moet ik nu invullen ???
  Alvast bedankt en een gezond 2021

 27. Hola. Bij het invullen model 210 anual 2020 krijg ik steeds foutcode vakje 21 dat zegt dat ik o moet invullen terwijl het 19% moet zijn..Ik kan het op die manier niet valideren en ondertekenen en wegsturen. Het moet toch echt 19 % zijn? Ik zit nu vast en kan niet verder. Bedankt voor een respons.

 28. Buenas tardes mijnheer Devos, kunt u aangeven of over het jaar 2019 ook 19% wordt gerekend? Enkele informatiebronnen vermelden het percentage van 24%.
  En nog een vraagje: Vul ik bij Pagador/Retenador/Emisor hetzelfde NIE nummer en naam in als bij Contribuyente?
  Dank voor uw respons.

 29. Goedemorgen.
  Ik heb van een advocaat in Spanje vernomen dat een aangifte non resident en de aangifte van verhuur 2 verschillende aangiften zijn. Dit terwijl iemand in Nederland zegt dat je bij verhuur dit formulier dan alleen per kwartaal moet insturen. Daarnaast nog jaarlijks een modelo 470.
  Wat is nu waarheid?

  Dank alvast

 30. @Randolf
  Bij de verhuur dienen er 5 aangiftes per jaar ingediend te worden. Kwartaal aangiftes voor de verhuur en een vijfde aangifte voor alle niet verhuurde dagen.
  @Serge Franckaert
  Als de revisie in 2009 werd aangepast moet je 2% rekenen.

 31. Geachte Heer,
  Bepaalde vakjes, nieuw van dit jaar, blijken mij enige moeilijkheden te geven.
  Zo bvb. het vakje waar de Código INE del municipio in moet komen. Hoe zou ik die nullen kunnen verwijderen aub en er de INE invullen, aub?
  Een tweede probleem betreft de referencia catastral: waar kan ik dit vinden aub; ik vermoed dat dit vakje anders wel gemakkelijk kan ingevuld worden.
  Beste dank bij voorbaat,

 32. (Vervolg)
  Telkens ik wil valideren, krijg ik dit als antwoord: errores detectados: Ejercicio erróneo.
  Zou u kunnen zeggen waarop dit slaat, a.u.b?

  Nogmaals beste dank!

 33. Ik ben iets te laat, vanwege coronaproblemen. Ik moet nu modelo 210 nog invullen. Doe ik zo snel mogelijk. Kan ik hiervoor direct een boete krijgen?
  Vr. 2. We worden wat ouder en willen de administratie gaan overdragen aan onze kinderen. Die zijn ook heel druk. Kan ik bovenstaand https://sebleeson.com/ benaderen om het over te nemen?

 34. Beste,
  Vorige afgelopen 2 jaren heeft ons advocatenbureau formulier 210 ingevuld maar gezien de kost hiervan 3x hoger is dan het bedrag dat we moeten betalen had ik dit graag zelf ingevuld.
  Vraagje : vul ik idem bedrag in bij “base imponilbe” als ze hebben ingevuld voor jaar 2020 of moet dit jaarlijks geindexeerd worden ?

 35. Beste,

  Ik vul al jaren het modelo 210 zelf in zonder problemen met betaling vanuit het buitenland.
  Nu echter vraagt men de eerste 8 caracters van mijn IBAN nummer.
  Hebt u enig idee war men hiermee bedoelt ?

  Groeten,

  Jack van meel

 36. Dag Jack,
  IBAN staat voor International Bank Account Number en is in feite uw bankrekeningnummer beginnend met twee letters van het land waar uw rekening werd geopend, gevolgd door twee cijfers en dan de rest van het rekeningnummer. De alfanumeriek code voor Belgische banken bestaat uit 16 karakters, Spaanse nummer bestaan uit 24 karakters.
  BE12 3456 7890 1234 – ES66 2100 0418 4012 3456 7891

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

MEER DAN 29.000 LEDEN

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

MACARONESIË

SEB LEESON LEGAL GROUP