dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsMIRADOR LAS TERESITAS IN VRAAG GESTELD

MIRADOR LAS TERESITAS IN VRAAG GESTELD

Het gemeentebestuur van Santa Cruz, dat bevoegd is voor milieubehoud en voor openbare diensten, heeft een klacht ingediend en gevraagd om rekening te houden met de wijziging van het toegestane gebruik van de Mirador Las Teresitas. Het doel daarvan is het Parque Rural van Anaga een toeristisch-recreatieve functie te geven. Momenteel is deze grond in privéhanden en is dit gedeelte van het natuurpark vervallen en aangetast, wat leidt tot talrijke veiligheids- en milieuproblemen. 

Er wordt op de berghellingen in deze regio vuil en afval gestort wat leidt tot decadentie. In de aanklacht wordt er ook op gewezen dat het gebied een van de meest bezochte plaatsen is op het eiland en dat de natuurverontreiniging op deze locatie verantwoordelijk is voor het afnemen van de aantrekkelijkheid ervan. Normaal is deze locatie een van emblematische plaatsen op Tenerife.

Nieuw leven

Tevens wordt eraan herinnerd dat de uitvoering van het Masterplan voor gebruik en beheer – Plan Rector de Uso y Gestión (PRUG) – de behandeling heeft verhinderd van de verschillende projectinitiatieven, zowel van de overheid als van particulieren, die zijn voorgesteld om de omgeving te verbeteren. Ook de infrastructuur van de veiligheids- en kwaliteitsvoorwaarden moet worden voorzien, zodat men acties zou kunnen uitvoeren om het gehele gebied nieuw leven in te blazen en de mirador terug aantrekkelijk te maken.

Nieuwe investeerder

Het gemeentebestuur van Santa Cruz stelt voor dat de PRUG van Anaga nadenkt over het uitzichtpunt van Las Teresitas. Momenteel is dit privaat gebied en zou onteigend moeten worden om er een toeristische activiteit uit te voeren.
Eerder is bekendgeraakt dat een particuliere investeerder belangstelling heeft getoond om een tokkelbaan te bouwen die vertrekt aan de mirador en afdaalt tot aan Playa Las Teresitas.

Nieuw hoekje

Daarom is de hoop nu gevestigd op de eilandregering, Cabildo de Tenerife. Men hoopt op een constructieve en flexibele houding zodat de vergaderingen vlot en met resultaat zouden verlopen.
Het natuurpark Anaga moet worden beschermd, maar gelijktijdig moet het ook economisch duurzaam gemaakt worden. Door een toeristische attractie toe te laten, zou de gemeente kunnen overgaan tot aankoop van de grond en zou het vervallen hoekje een aantrekkelijke toegangspoort kunnen worden tot een mooi en proper toeristisch gebied.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

ANDERE GEWOONTES

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BORGEN BRENGEN ZORGEN

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

OVERAL TAXI’S

UNA SIESTA