zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsMIRADOR LAS TERESITAS IN VRAAG GESTELD
spot_img

MIRADOR LAS TERESITAS IN VRAAG GESTELD

Het gemeentebestuur van Santa Cruz, dat bevoegd is voor milieubehoud en voor openbare diensten, heeft een klacht ingediend en gevraagd om rekening te houden met de wijziging van het toegestane gebruik van de Mirador Las Teresitas. Het doel daarvan is het Parque Rural van Anaga een toeristisch-recreatieve functie te geven. Momenteel is deze grond in privéhanden en is dit gedeelte van het natuurpark vervallen en aangetast, wat leidt tot talrijke veiligheids- en milieuproblemen. 

Er wordt op de berghellingen in deze regio vuil en afval gestort wat leidt tot decadentie. In de aanklacht wordt er ook op gewezen dat het gebied een van de meest bezochte plaatsen is op het eiland en dat de natuurverontreiniging op deze locatie verantwoordelijk is voor het afnemen van de aantrekkelijkheid ervan. Normaal is deze locatie een van emblematische plaatsen op Tenerife.

Nieuw leven

Tevens wordt eraan herinnerd dat de uitvoering van het Masterplan voor gebruik en beheer – Plan Rector de Uso y Gestión (PRUG) – de behandeling heeft verhinderd van de verschillende projectinitiatieven, zowel van de overheid als van particulieren, die zijn voorgesteld om de omgeving te verbeteren. Ook de infrastructuur van de veiligheids- en kwaliteitsvoorwaarden moet worden voorzien, zodat men acties zou kunnen uitvoeren om het gehele gebied nieuw leven in te blazen en de mirador terug aantrekkelijk te maken.

Nieuwe investeerder

Het gemeentebestuur van Santa Cruz stelt voor dat de PRUG van Anaga nadenkt over het uitzichtpunt van Las Teresitas. Momenteel is dit privaat gebied en zou onteigend moeten worden om er een toeristische activiteit uit te voeren.
Eerder is bekendgeraakt dat een particuliere investeerder belangstelling heeft getoond om een tokkelbaan te bouwen die vertrekt aan de mirador en afdaalt tot aan Playa Las Teresitas.

Nieuw hoekje

Daarom is de hoop nu gevestigd op de eilandregering, Cabildo de Tenerife. Men hoopt op een constructieve en flexibele houding zodat de vergaderingen vlot en met resultaat zouden verlopen.
Het natuurpark Anaga moet worden beschermd, maar gelijktijdig moet het ook economisch duurzaam gemaakt worden. Door een toeristische attractie toe te laten, zou de gemeente kunnen overgaan tot aankoop van de grond en zou het vervallen hoekje een aantrekkelijke toegangspoort kunnen worden tot een mooi en proper toeristisch gebied.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

HONING OP TENERIFE

TWEEDE LEVEN

spot_img