zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsMINISTER LIEGT
spot_img

MINISTER LIEGT

Primero Arico, met de burgemeester Sebastián Martín op kop, eist van de eilandregering ernst en eerlijkheid over de uitvoering van het saneringsproject van de Presa del Río in de gelijknamige gemeente El Río, na het horen van een radioverklaring waarin de minister van Landbouw, Javier Parrilla, verklaarde dat de werken aan de stuwdam Presa del Río nutteloos zijn volgens het College van Ingenieurs.
Eerder werd dit project aangestipt als dé oplossing voor de irrigatieproblemen voor de land- en tuinbouw in de ruime omgeving. Dat kun je HIER lezen.

De minister van Landbouw en van Duurzame Ontwikkeling van de eilandregering, Javier Parrilla, heeft het project echter bekritiseerd zonder zich in te laten met het advies van technici en ingenieurs. Het standpunt van het College van Ingenieurs is namelijk hetzelfde als dat van Primero Arico, namelijk eerst analyseren en daarna zoeken naar oplossingen voor de Presa del Río.

Enkele dagen later sprak de decaan van het College van Ingenieurs de verklaringen van de minister van Landbouw tegen door te verklaren dat het Cabildo van Tenerife nog geen contact had opgenomen.  
Het ingenieurscollectief neemt echter hetzelfde standpunt in als Primero Arico en begrijpt niet waarom de minister van Landbouw onwaarheden verkondigt. Primero Arico vindt het deontologisch niet kunnen dat een minister op deze manier improviseert en leugenachtig communiceert om een noodzakelijk project in de gemeente te blokkeren met grove onwaarheden.

Bovendien heeft de minister van Landbouw, Javier Parrilla, een tweede keer geveinsd door te zeggen dat de stuwdam moet worden afgebroken en helemaal opnieuw moet worden opgebouwd om hem waterdicht te maken.
Burgemeester Sebastián Martín van Arico nodigt alvast de minister uit om de infrastructuur van de Presa del Río te bezoeken, zodat hij zich kan vergewissen van de huidige toestand.

De minister en de PSOE zullen straks aan honderden boeren in Arico moeten uitleggen waarom zij geen water krijgen op hun boerderijen en landerijen vanwege een partijdige kwestie.
De PSOE werd de burgemeesterssjerp ontnomen in 2019 door Primero Arico, samen met de Coalición Canario (CC) en de Partido Popular (PP).

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img