maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsMINISTER ALICIA VANOOSTENDE

MINISTER ALICIA VANOOSTENDE

We komen allen graag naar Tenerife en tonen interesse in een veel domeinen. Laat ons dit gezonde en belangrijke toeristische belangstelling noemen die men heeft in een regio die aantrekkelijk is om er te verblijven. 
Daarnaast bestaat er een resem aan onderwerpen waarin men geen energie steekt omdat de onderwerpen niet interessant, niet relevant en/of niet boeiend zijn. Politiek en staatkunde zijn dergelijke onderwerpen, en daarom halen dergelijke artikelen zelden of nooit een plaats in ons redactiewerk. 

Tenzij er een relatie is met de Lage Landen. Samen met Alicia Vanoostende – Vlaamser kan de naam niet zijn – gaan wij even door het Canarische politieke landschap.
Wij kennen haar als minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij bij de Canarische regering en als verdedigster van de primaire sector. Wat niet algemeen is geweten, is dat zij vanaf België in Los Llanos de Aridane (La Palma) aankwam toen zij nauwelijks één jaar oud was.

Landbouwingenieur

Haar ouders besloten België te verlaten voor een verandering van omgeving. Tijdens een reis naar La Palma werd haar vader verliefd op het eiland en besloot dat hij er wilde wonen. Aangezien haar moeder, van Italiaanse afkomst, een zeer goede kokkin was, besloten zij een Italiaans restaurant te openen onder de naam San Petronio, beschermheilige van de geboortestad van haar moeder, een vrouw die volgens Vanoostende “zeer links en progressief is, maar zeer religieus en gelovig”. Haar ervaring als landbouwingenieur, landbouwvoorlichter en directeur van de Central Hortofrutícola del Cabildo de La Palma hebben haar de functie opgeleverd die zij thans bekleedt. Bonus was haar relatie met Brussel en haar talenkennis.

Zij werd in België geboren in 1973 en haalt haar diploma landbouwingenieur met als specialisatie landbouwindustrieën aan de Polytechnische Universiteit van Valencia. Zij behaalt ook een Master in bedrijfsbeheer en marketing (MBA) aan de UNED, de grootste openbare universiteit van Spanje, zowel wat het aantal studenten als het academisch aanbod betreft, en ook de grootste campus is van Europa. 

Politiek

In 2002 wordt zij lid van de eilandraad Cabildo de La Palma als landbouwvoorlichter en in 2004, als directeur van de Central Hortofrutícola Insular. Zij was raadslid voor toerisme en ruimtelijke ordening van de Cabildo Insular van het prachtige eiland tijdens de ambtstermijn van 2015 tot 2019. Zij is ook gemeenteraadslid geweest in Los Llanos de Aridane en bij de laatste verkiezingen is zij erin geslaagd het aantal gemeenteraadsleden voor de Socialistische Partij van twee op vier te brengen.

De opkomst van Vanoostende in de Canarische politiek ging uiterst snel. Zij was vrijwel onbekend toen zij in het Cabildo van La Palma aankwam in 2015 onder het voorzitterschap van Anselmo Pestana. Later wordt ze verkozen tot Minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Ze krijgt de leiding krijgen over een economische sector die zij zeer goed kent, gezien haar jarenlange ervaring in de landbouwsector. In de vissector smijt ze zich op de quota voor blauwvintonijn en bewijst ze zich als een volwaardige minister voor de Canarische visserijsector.

Foto: facebookpagina Alicia Vanoostende

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

HET VOLMAAKTE LEVEN

CRITICASTERS

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

KRIJSENDE PARDELAS

HUISDIEREN OP DE BUS

VIEZE BEESTEN