donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsMINDER LOZINGEN
spot_img

MINDER LOZINGEN

Lozingen afvalwater in de oceaan is nefast voor alles en iedereen.  De aanpak van afval- en rioolwaterbeheer op Tenerife heeft in de loop der jaren een significante transformatie ondergaan. Waar het eiland ooit bekend stond om het direct afvoeren van onbehandeld afvalwater in de oceaan, is er in de afgelopen halve eeuw een bewuste verschuiving geweest naar duurzamere praktijken.

Deze verandering is zeer langzaam op aangekomen en werd ingegeven door een groeiend besef van de impact op het milieu en de noodzaak om de natuurlijke hulpbronnen van Tenerife te beschermen.

Duurzaamheid

Centraal in deze transformatie liggen de nieuwe waterzuiveringsstations die over het hele eiland werden en worden gebouwd. Deze faciliteiten zijn ontworpen om gebruikt water op te vangen en door geavanceerde zuiveringsprocessen te leiden, waardoor het water wordt gezuiverd en geschikt gemaakt voor hergebruik. Dit vermindert niet alleen de vervuiling van de oceaan, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid door gezuiverd water te hergebruiken in de landbouw, industrie en zelfs in sommige gevallen voor huishoudelijk gebruik.

Belangrijke stap

De implementatie van deze zuiveringsstations markeert een belangrijke stap voorwaarts in de inspanningen van Tenerife om milieuvriendelijker en meer zelfvoorzienend te worden. Door afvalwater te behandelen en te hergebruiken, vermindert het eiland niet alleen de druk op zijn natuurlijke waterbronnen, maar draagt het ook bij aan de bescherming van het mariene leven en de kustecosystemen die cruciaal zijn voor het milieu en de economie van Tenerife.

Deze verschuiving naar meer duurzaam waterbeheer weerspiegelt een bredere trend van milieubewustzijn en innovatie op de Canarische Eilanden. Minder lozingen afvalwater illustreert hoe Tenerife probeert om evenwichtige oplossingen te vinden die zowel de behoeften van bewoners dienen als de prachtige natuurlijke omgeving waarin zij leven, behouden. Minder lozingen afvalwater en meer zuivering moeten op redelijk korte termijn leiden tot zero afvalwater in de oceaan.

Nieuw project

De eilandregering – het Cabildo de Tenerife – bevordert waterbouwkundige werken om een einde te maken aan de lozing van het afvalwater en heeft een voorschot van 6,8 miljoen euro betaald aan Acuaes (Aguas de las Cuencas de España) in het kader van een overeenkomst om dumping van afvalwater in de oceaan volledig van het eiland te verbannen. De overheid is de goede weg ingeslagen en werkt verder aan deze belangrijke doelstellingen. Daarom werd door de overheid grond aangekocht in het industriegebied van Güímar voor de uitbreiding van het Complejo Hidráulico del Valle de Güímar. Dit is een belangrijke strategische infrastructuur die het afvalwater in de gemeenten Candelaria, Arafo en Güímar binnenkort zal behandelen.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

TENERIFE VOOR KINDEREN

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

‘S LANDS WIJS

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERKEERSTOREN VERDWIJNT

VLAAMS BIER OP LA PALMA

GEVAARLIJKE BLAUWE DRAKEN

spot_img