zondag, januari 23, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsMINDER GOED NIEUWS

MINDER GOED NIEUWS

Het aantal COVID-besmettingen op de Canarische Eilanden blijft stijgen en ligt nu reeds boven het nationale gemiddelde. De overheid overweegt nieuwe beperkingen en maatregelen op te stellen om de geaccumuleerde incidentie binnen de perken te houden. Meer dan 200 nieuwe besmettingen, waarvan 82 op Tenerife, en vier doden gedurende de voorbije 24 uur is volgens de Canarische regering te veel. Op deze manier komt het totaal aantal besmette personen op 99.448 en het aantal overledenen op 1.027 sedert het begin van deze coronapandemie.

Door de toename van het aantal besmettingen in de afgelopen weken bedraagt de gecumuleerde incidentie op zeven dagen 56,3 gevallen per 100.000 inwoners, wat een een laag risiconiveau is. De geaccumuleerde incidenties op 14 dagen blijft echter stijgen tot 94,95 gevallen, wat grenst aan een middelhoog risiconiveau. 

De eilanden bevinden zich dus niet meer in de benijdenswaardige situatie van enkele weken geleden en daarom zal de regionale regering maatregelen moeten nemen om de situatie om te keren. Daaronder valt ook de scherpere controle in havens en luchthavens, alsmede van de logiesverstrekkende bedrijven. Via deze weg werden er in de afgelopen week bijna 90 besmettingen geïmporteerd.

De meeste besmettingen zijn terug te vinden bij mensen jonger dan 50 jaar. De leeftijdsgroep van 30 tot 39 jaar voert de leiding met een incidentie van 113 gevallen per 100.000 inwoners, gevolgd door de leeftijdsgroep van 40 tot 49 jaar met 109 en de leeftijdsgroep van 20 tot 30 jaar met 105. Precies deze drie groepen beschikken over de minst goede vaccinatiecijfers.
Het Ministerie van Volksgezondheid zal inventief te werk moeten gaan om deze groepen naar de vaccinatiecentra te lokken. Een van de mogelijke maatregelen is niet-gevaccineerde personen uit te sluiten van horecabezoek en uitgaansgelegenheden door het Covid Digitaal Vaccinatiebewijs verplicht te stellen.

Gisteren stonden er lange rijen voor het beursgebouw Recinto Ferial de Tenerife in Santa Cruz om een vaccinatie te halen. Naast de mensen die een afspraak hadden gemaakt om de derde dosis Pfizer of Moderna te ontvangen, heeft de gezondheidsdienst een oproep gedaan aan degenen die met de eenmalige dosis Janssen waren gevaccineerd om zich te laten inenten met een tweede dosis. 
Er heerste een grote onrust onder de wachtenden en sommigen vertrokken zonder vaccinatie, na verscheidene uren in de rij te hebben gestaan. Ook bij degenen die een afspraak hadden gevraagd, was er onvrede aangezien hun inenting op het afgesproken tijdstip aanzienlijke vertraging opliep.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

VLIEGEN NAAR TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GEVAARLIJKE VIS

AFVALWATER