zondag, juli 14, 2024
HomeBlogNieuwsMINDER BRAND DOOR GEITEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

MINDER BRAND DOOR GEITEN

Minder brand door geiten is niet alleen een ongewoon initiatief, het is vooral een buitengewone toepassing om de brandbelasting van lage struiken en hoog gras te verminderen. Het innovatieve idee om de brandweergeiten in te zetten in de gebieden Peñafiel, El Poleo en La Montañeta in El Rosario moeten het brandgevaar op Tenerife verminderen.

De brandbelasting, ook wel brandlast genoemd, is de hoeveelheid brandbaar materiaal dat zich ergens bevindt en kan leiden tot een (grote) brand. De grootte van de brandlast kan voor de overheid of brandweer de aanleiding zijn om maatregelen te treffen.

Preventie

Een kudde van 70 geiten, eigendom van veehouder Eulalio Domínguez, eet elke dag ongeveer 300 kilo vegetatie in gebieden die mogelijks risicovol zijn voor heide- en struikbranden. De geiten trekken door gebieden met een hoog brandgevaar in de gemeente El Rosario. Specialisten inzake brand in de nakende zomerperiode.

Deze natuurlijke manier van preventie tegen de effecten van vuur is een gevolg van het gemeentelijke initiatief. Herders van de geiten- en schapenkudden worden gestimuleerd om hun kuddes te laten grazen in La Esperanza en Las Barreras.

Brandlast vergroot

Ook op privé-eigendommen waarvan de eigenaren toestemming geven kunnen de kudden aan de slag. Ze onderhouden de natuur, ze vreten zich vol en zorgen vooral voor minder ernstige gevolgen van een potentiële brand in bewoonde gebieden te voorkomen. Minder brand door geiten: drie voordelen op een rij.

De enorme bos- en struikbrand, die in 2023 een grote oppervlakte van Tenerife verwoeste, heeft duidelijk invloed gehad op dit gegeven. Het aantal verlaten terreinen en onbebouwde grondoppervlakte vergroot nog steeds en zorgt voor een grotere brandlast. Maar waar geiten komen is er minder brand door geiten.

Verordening

Daarnaast is recent de definitieve goedkeuring gegeven aan de gemeentelijke verordening voor het schoonmaken van terreinen en percelen in de gemeente El Rosario. Dit normatieve document maakt het mogelijk om de schoonmaak van terreinen in landelijke gebieden naast het bos te versnellen, omdat dit de belangrijkste veiligheidsproblemen zijn in geval van een bosbrand.

Ayuntamiento El Rosario © Photography

 TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

FIETSEN IN DE NATUUR

TENERIFE VOOR KINDEREN

WEBCAM PLAYA LAS VISTAS

SEB LEESON LEGAL GROUP