zondag, juli 14, 2024
HomeBlogNieuwsMILITAIREN PATROUILLEREN OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

MILITAIREN PATROUILLEREN OP TENERIFE

Militairen patrouilleren op Tenerife in bosrijke gebieden tussen 1 juli en 30 september 2024 om bosbranden op het eiland te voorkomen. Indien de waakzaamheid wordt verhoogd, vermindert het risico en daarom patrouilleren militairen in de bosrijke berggebieden van Tenerife.

De beste brandvoorkomende maatregel is een verantwoord gedrag van de mensen, want 98% van de branden ontstaat door een verkeerde beslissing en/of een verkeerde actie.

Prometeo

Een weetje. Een oorzaak van brand is altijd terug te vinden in de omschrijving van de drie ‘O’s? Een brandoorzaak is bijna altijd gekoppeld aan ‘onvoorzichtigheid, onwetendheid en onoplettendheid’. Iedereen herinnert zich nog de gigantische bosbrand die Tenerife gedurende verschillende weken in de ban hield. De overheid wil kost wat kost een gelijkaardig scenario vermijden en daarvoor werd door het Cabildo de Tenerife – de eilandregering – en het Ministerie van Defensie de operatie ‘Prometeo’ gestart.

XVIde Canarische Brigade.

De operatie ‘Prometeo’ omvat militaire patrouilles die 24 uur per dag actief zijn in het bergmassief op Tenerife tussen 1 juli en 30 september. De operatieve actie werd voorgesteld in de kazerne van Hoya Fría in aanwezigheid van eilandpresident, Rosa Dávila; de Chef van de Generale Staf van het Commando van de Canarische Eilanden, Luis Cortés, en de Brigadegeneraal en commandant van de XVI Canarische Brigade, Ricardo Esteban. Zij presenteerden de details van dit operatief initiatief dat zal uitgevoerd worden door de XVIde Canarische Brigade.

Rosa Dávila sprak haar dank uit aan het Ministerie van Defensie en alle hoge militaire bevelhebbers die aanwezig waren bij de presentatie, evenals aan het leger en alle leden van de XVIde Canarische Brigade die deelnemen aan dit initiatief dat historisch is en een unicum is op de Canarische Eilanden.

920 patrouilles

De operatie ‘Prometeo’ bestaat uit 32 militairen en 14 voertuigen, die 24 uur per dag de bergen van Tenerife zullen inspecteren met 920 patrouilles gedurende de drie maanden hoogzomer. De missie van het leger is niet alleen toezicht houden en een actieve afschrikking vormen, maar ook cruciale informatie verstrekken aan de hulpverleningsdiensten door verdachte activiteiten te melden aan de Veiligheids- en Hulpdiensten van de Staat. Militairen patrouilleren op Tenerife in functie van de algemene veiligheid.

Brifor

De operatie ‘Prometeo’ is een supplementaire schakel bij de meer dan 600 professionals die deel uitmaken van de Brifor-operatie van het Cabildo, die wordt uitgerold van 3 juni tot 3 november in 2024.
Het Brifor-team bestaat uit 286 medewerkers die het hele jaar door worden ingezet voor leidinggevende, coördinerende, preventieve en bluswerkzaamheden, terwijl de overige 126 een versterking zijn voor blusoperaties. Aan dit aantal moeten de 47 medewerkers van het Parque Nacional del Teide en 240 beroepsbrandweerlui worden toegevoegd. Bovendien kan het Cabildo in geval van grote branden extra personeel van Natuurbeheer kunnen mobiliseren voor ondersteunings- en logistieke taken.

Extra bluscontent

Een van de nieuwigheden dit jaar is de toevoeging van negen nieuwe bosbrandweerwagens, evenals twee helikopters, die beide gebaseerd zijn op de luchthaven Tenerife Sur. Een van deze helikopters is het hele jaar door operationeel en de ander gedurende zeven maanden, samenvallend met de bosbrandcampagne.

Guy Devos © AI Illustration

 TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VIA ANNEMIE

PROBEER DIT EENS!

EEN WAARSCHUWING

SEB LEESON LEGAL GROUP