donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsMET OF ZONDER PCR-TEST NAAR TENERIFE?

MET OF ZONDER PCR-TEST NAAR TENERIFE?

Er is nogal wat verwarring ontstaan omtrent de geldigheidsduur van een PCR-test die nodig is om naar Spanje, de Canarische Eilanden en Tenerife af te reizen.
De geldigheidsduur van een PCR-test is 48 uur vanaf maandag 7 juni 2021. Dat kunnen we lezen in het Boletín Oficial del Estado (B.O.E) of het Spaanse Staatblad/Staatscourant dd. 5 juni 2021.

De PCR-test is niet meer nodig voor de reizigers die langer dan 14 dagen volledig zijn ingeënt met het vaccin van Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Janssen, vaccins die zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Ook de reizigers uit Latijns-Amerikaanse landen en uit het Midden-Oosten die de Chinese vaccins Sinopharm en Sinovac-Coronavac hebben ontvangen kunnen het Spaanse grondgebied betreden indien zij een bewijs van totaalvaccinatie kunnen voorleggen.
Hoe dit moet bewezen worden is nog even koffiedik kijken. De oplossing komt van het groene gezondheidskaartje dat door de Europese Unie geregeld wordt en beschikbaar zal zijn bij de Europese lidstaten vanaf 1 juli 2021.

Heb je een coronabesmetting gehad en ben je daarvan hersteld dan moet je beschikken over een herstelcertificaat dat minimum 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test werd afgegeven. Dit certificaat mag niet ouder zijn dan 180 dagen.

Val je niet onder een van deze twee reguleringen, dan moet je een negatief testresultaat kunnen voorleggen. Dat kan zijn: een PCR (RT-PCR van COVID-19), een TMA (Transcription Mediated Amplification) of RT-LAMP (Reverse Transcriptase Loop-Mediated Isothermal Amplification) of een snelle tests voor de opsporing van SARS-CoV-2-antigenen met een specificiteit van meer dan 97% en een gevoeligheid van meer dan 80%.

België en Nederland zijn voor Spanje vooralsnog een RODE zone en dat gegeven blijkt niet snel te veranderen. Iedereen die uit deze regio naar Spanje reist komt dus uit een gebied met een HOOG risico. Trouwens, de wettelijk gereguleerde verblijfsaccomodaties blijven de antigeentesten vragen bij aankomst tot ten minste 1 juli. Daarna hoopt men op de Europese vaccinatiekaart die bij alle instanties en bezoekende toeristen soelaas moet brengen.

Alle aankomende buitenlandse passagiers moeten nog steeds een QR-code kunnen tonen die is gebaseerd op de Passenger Lotion Card. De gezondheidsverklaring moet vóór aankomst in Spanje worden ingevuld via elektronische weg en is te downloaden op de SPTH-website via de gratis applicatie SPAIN TRAVEL HEALTH (SPTH). Dat kun je HIER doen.
Zodra het formulier is ingevuld, krijgt de passagier een QR-code die bij aankomst in Spanje aan de veiligheidscontrole moet worden getoond.
Let op: de QR-code wordt elektronisch afgeleverd als het formulier ingevuld wordt binnen 48 uur voor het vertrek.

PCR-testen en PLF-form invullen blijft zeker tot 1 juli 2021 aan de orde.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES