You are here:---MET DE KLEIN MANNEN

MET DE KLEIN MANNEN

Via diverse kanalen wordt regelmatig de vraag gesteld wat er op Tenerife voorhanden is om kinderen te laten genieten van op maat gesneden attracties en evenementen. Noem het gerust maar amusement en entertainment. Op het eiland is er diversiteit in het aanbod van ontspanning, cultuur, evenementen, tradities en vooral gastronomie. En dan vergeten we nog het klimaat te vernoemen dat in al zijn vormen kan voorkomen door zijn topografische vormen.
Een overzicht geven is dus niet zo moeilijk. Waar kinderen zich kunnen amuseren, daar zijn ook de ouders content mee. Als de dreumesen zich overdag kunnen uitleven dan slapen zij de nacht in één ruk door.

Loro Parque is een avontuur op zich, met een dierentuin, geliefd door jong en oud. Van biotoop tot show, waar dieren wonen en de mensen zich vermaken. Een dag vol ongeloof en verwondering met vier spektakelshows; van dolfijn tot orka. Topklasse op wereldformaat.

Aqualand, een waterpark om ‘u’ tegen te zeggen. In het zuiden van Tenerife, zonniger kan niet, ligt het meest complete wateranimatiepark voor kinderen waar ook volwassenen zich te pletter amuseren. In combinatie met het dolfinarium – een dagje uit met het hele gezin – is dit waterpretpark een zonnig en spetterend alternatief voor jongere kinderen. De meeste attracties zijn voor hen toegankelijk, ook voor de allerjongsten.

Siam Park, wat voor een park. Het grootste waterpretpark van Europa; een waterpretpark voor volwassenen wordt wel eens gezegd omdat kleine kinderen geen toegang hebben tot de meeste attracties. Sedert 2008 is dit park in Costa Adeje werkzaam door gebruik te maken van moderne technieken die resulteren in exotisme, diversiteit en mysterie. Thema is de koningin van het oude Siam die iedereen een unieke belevenis mee geeft. Kinderen kleiner dan 135 centimeter of jonger dan 10 tot 12 jaar beleven daar niet zoveel plezier omdat de meeste attracties voor hen niet toegankelijk zijn.

Jungle Park, dat officieel Las Águilas-Jungle Park heet, is een buitengewoon en uitzonderlijk zoölogisch park. Een botanische tuin van 75.000 m² waarin 500 dieren leven. Je ziet ze in open lucht, in hun natuurlijk biotoop en midden in een jungledecor omgeven door kloven, glooiingen en bergen.
Topper is de roofvogelshow die zich net boven je hoofd afspeelt of je ziet ze naar beneden komen vanop grote hoogte met een duizelingwekkende snelheid. Puur natuur en heel mooi.

Pueblo Chico was een thematisch park met slechts één thema: alles op schaal 1:25. Klein en fijn was hier het devies; cultuur, kunst, geschiedenis, technologie, natuur en ecologie waren thema’s die in miniatuur broederlijk naast elkaar stonden in de vallei van Orotava, met een meesterlijk zicht; aan de ene kant op de oceaan, aan de andere kant op de Teide. Jammer genoeg is dit park niet meer voor het publiek toegankelijk.

Camello Center, waar de Sahara plots heel dicht voor de voeten wordt geschoven. Zin om met de hele familie een fantastische dag te beleven? Rondtoeren op een kameelzitje, gekleed en beschermd tegen de zon zoals de Bedoeïenen het deden. Genietend van de natuur en prachtige vergezichten in de omgeving van El Tanque of in Armeñime op de rug van een kameel, om daarna te genieten van Canarische gastronomie op het domein.

Kabelbaan naar de Teide. Waar je de klein mannen ook mee kunt plezieren is een dagtrip naar het allerhoogste punt van Spanje. Met de kabelbaan omhoog, dat spreekt elk kind tot de verbeelding. Laat hen eens genieten van de realiteit. Het zoeven van de gondel die je in minder dan tien minuten van op 2.356 meter tot net onder de top van de Teide voert, tot in het station van La Rambleta op 3.555 meter hoogte. Wil je daarna de absolute top bereiken, dan moet je te voet en met een vergunning op zak de laatste 163 meter hoogteverschil overwinnen.
Ter dezer gelegenheid kun je ook het Parque Nacionál del Teide voorschotelen aan de allerkleinsten. Het onvervalste ruwe vulkaanlandschap zal hen vervoeren naar een andere fantasierijke planeet. Wedden?

Zeezoogdieren spotten is zowat de meest fascinerende maritieme belevenis. Op de oceaan varen en in alle stilte navigeren tussen grienden en dolfijnen in het diep tussen Tenerife en La Gomera. De excursies zijn op maat gesneden voor volwassenen en kinderen. Daarenboven is dit een geweldige manier om de prachtige omgeving van Tenerife te ontdekken. Genieten van de schoonheid van de natuur. De boot gaat ook voor anker en soms merk je dan ook waterschildpadden. Van deze stop wordt door menig passagier gebruik gemaakt op een verfrissende duik te nemen in de azuurblauwe oceaan. Deze momenten blijven je je leven lang bij.

Lago Martiánez is een vrijetijdscomplex in Puerto de la Cruz in het noorden van Tenerife. Centraal gelegen is er een groot meer omgeven met zwembaden, tuinen, terrassen en horeca-uitbatingen. Met schitterende vergezichten over de oceaan en op de Teide bevat het complex een groot kunstmatig meer, omgeven door zwembaden met smaragdgroen water. Een aantal zwembaden is aangepast voor kinderen en door het feit dat zich rond deze zwembaden zones bevinden waar ligstoelen en parasols zijn neergezet kunnen de allerkleinsten zorgeloos in en rond het zwembad vertoeven onder het toeziend oog van de ouders.
Een perfecte uitstap om met de hele familie een prachtige dag te beleven.

En wat dacht je van een dagje aan zee? Aan de waterlijn en op het strand kunnen onze allerkleinsten zich best uitleven. Daar zijn ze gelukkig en het is ook niet duur, tenzij je wil genieten van een oceaanattractie zoals parasailen, jetbiken of jetskiën, je even de lucht in gaat met een flyfish of plaats neemt op een onstuimige waterbanaan.
Misschien is dit nog een beter idee. Je kunt met een duikboot mee die aangemeerd is in de haven Marina San Miguel aan de Amarilla Golf in Granadilla. Dat wordt dan in ieder geval een rustige en geluidsloze excursie onder water waar iedereen stil van wordt en waarvan je kinderen zeker zullen dromen.

By | 2018-07-08T12:03:47+00:00 mei 23rd, 2017|Categories: Blog, Daguitstappen|Tags: , , , , , , |0 Comments

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

Leave A Comment