vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsMEER POLITIE IS EEN LACHERTJE
spot_img

MEER POLITIE IS EEN LACHERTJE

Er komen deze zomer 66 extra agenten naar de Canarische Eilanden om de veiligheid gedurende de zomermaanden te garanderen. Van dat aantal worden er negen politieagenten gedelegeerd naar het zuiden van Tenerife. Één ordehandhaver wordt naar Playa de las Américas gestuurd. Extra politiebewaking in toeristische centra is welkom, maar deze aanvulling is een druppel op een hete plaat.

Politiebewaking in toeristische centra heeft invloed op de veiligheid en op misdaadpreventie. Toeristische centra trekken vaak grote aantallen mensen aan, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor criminelen. Politiebewaking kan helpen bij het handhaven van de openbare orde, het voorkomen van misdaden en het bieden van een gevoel van veiligheid aan zowel toeristen als lokale bewoners.

Geen politiestaat

Bij ongevallen en noodsituaties kan politiebewaking zorgen voor een snelle reactie en voor de coördinatie met andere hulpdiensten. Dit kan de veiligheid en het welzijn van mensen in toeristische gebieden verbeteren.

De behoefte aan politiebewaking in toeristische centra moet worden beoordeeld op basis van de specifieke omstandigheden en de behoefte van elke regio, waarbij rekening wordt gehouden met de veiligheid, de belangen van de lokale bevolking en moet er rekening worden gehouden met het behoud van de balans en het voorkomen van een overmatige politiemacht.

66 ordehandhavers

Playa de las Américas (Arona), de dichtstbevolkte gemeente in de regio, krijgt welgeteld één agent ter versterking om de veiligheid te garanderen gedurende de zomermaanden omdat er dan veel agenten in verlof zijn. Maar die enige agent kwam niet opdagen omdat hij naar La Palma werd gestuurd. Dit eiland kampt, net als de rest van de Canarische Eilanden, met een chronisch tekort aan politieagenten.

Het personeelstekort is chronisch en de overheid is daarvan op de hoogte. Het contingent aan politieagenten is in de voorbije decennia niet meegegroeid met de groei van het aantal inwoners op de eilanden en het aantal afgestudeerde agenten is onvoldoende om de vraag te dekken. Slechts 66 rekruten verlieten de politieschool, van wie er 31 naar de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife worden gestuurd en 35 naar de oostelijke provincie Las Palmas de Gran Canaria.

Ondermaats contingent

Slechts 9 van deze 31 politieagenten vervoegen commandoposten in het zuiden van Tenerife. Volgens de richtlijnen zijn er tachtig agenten nodig. Als de catalogus zou worden herschreven, zouden dat er veel meer zijn. Met andere woorden, het percentage van beschikbare politieagenten is 65%, wat ver onder het gemiddelde ligt van de Canarische Eilanden, dat 77,2% bedraagt. 

De politievakbond Asociación Unificada de Guardias Civiles (AUGC) vraagt het personeelsbestand bij de politionele diensten uit te breiden met duizend eenheden, van de huidige 3.400 tot 4.400 agenten. 
Door bezuinigingen, aanpassingen en het niet vervangen van op rust gestelde agenten zakte het aantal beschikbare agenten op nationaal vlak met 6.619 politieagenten en 4.720 burgerwachten.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

DODELIJKE SELFIES

TENERIFE… ¡YA VOY!

BEROOFD, GESTOLEN OF VERLOREN

spot_img