donderdag, november 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsMEER OVERNACHTINGEN IN 2021

MEER OVERNACHTINGEN IN 2021

Dertig miljoen overnachtingen op de Canarische Eilanden resulteert in een stijging van 49,4% in vergelijking met 2020, het jaar dat corona de toeristische sector kelderde met 70,1%. Dit was de grootste daling ooit, als gevolg van de COVID-pandemie, de wekenlange lockdown en de strengen maatregelen die werden toegepast.
Het tweede coronajaar heeft het toerisme niet op de knieën gekregen, integendeel, er werd een voorzichtige relance gecreëerd middenin een wereldwijde gezondheidscrisis.

Op nationaal vlak waren er in Spanje in 2021 ruim 172 miljoen overnachtingen in hotelaccommodaties. Dit is 86,7% meer dan in 2020, toen ze met 73,1% daalden. Deze stijging was het resultaat van de toename van het aantal overnachtingen van buitenlanders met 98,9%, bijna het dubbele van 2020, ondanks het feit dat de hotelprijzen in 2021 bijna 13% hoger lagen dan in 2020.

Niettegenstaande de sterke opleving van het aantal overnachtingen in de Spaanse hotels in 2021, ligt deze indicator nog steeds onder het niveau van vóór de pandemie. In vergelijking met 2019 zijn de overnachtingen vorig jaar met 49,8% gedaald, een daling van 63,4% door buitenlanders en van 24,4% door Spanjaarden. 
Bijna twee derde van de hotelovernachtingen in 2021 vond plaats tussen mei en september, met een stijging van 176,5% in vergelijking met dezelfde periode in 2020.

De Canarische Eilanden, Andalusië en Catalonië waren in december de belangrijkste bestemmingen in Spanje, met respectievelijk 33,4%, 13,8% en 13,8% van het totale aantal overnachtingen. 
De belangrijkste bestemming die door buitenlanders werd gekozen, was de Canarische archipel met 55,7% van het totale aantal overnachtingen, gevolgd door Catalonië en Andalusië.

De Canarische Eilanden hadden in december de hoogste bezettingsgraad per slaapplaats met 56,9%, gevolgd door de regio Madrid met 46%.
In december was 40,1% van de aangeboden bedden bezet, wat neerkomt op een jaarlijkse stijging van 125,6%. De bezettingsgraad van de overnachtingen op weekdagen is gestegen tot 44,1%.

Uitgesplitst per Canarische regio bereikte het zuiden van Gran Canaria de hoogste bezettingsgraad (64,2%), terwijl Tenerife het hoogste aantal overnachtingen (1,61 miljoen) noteerde.
Toeristen uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waren in december goed voor respectievelijk 19% en 17,3% van het totale aantal overnachtingen van niet-ingezetenen in hotelbedrijven.
De overnachtingen van toeristen uit Frankrijk, Nederland en Italië – de andere belangrijke bronmarkten – waren goed voor respectievelijk 9,2%, 5,4% en 5% van het totaal.

De gemiddelde dagomzet van hotels per bezette kamer bedroeg 91,5 euro in december, een stijging van 26,6% in vergelijking met dezelfde maand in 2020.
De gemiddelde dagopbrengst per beschikbare kamer, die wordt bepaald door de bezettingsgraad in de hotels, bedroeg 41,9 euro, een stijging met 160,2%.
Per categorie bedroeg de gemiddelde omzet 198,1 euro voor vijfsterrenhotels, 96,7 euro voor viersterrenhotels en 71,7 euro voor driesterrenhotels. De inkomsten per beschikbare kamer bedroegen voor diezelfde categorieën respectievelijk 96,7, 48,2 en 34,8 euro.

De toeristische trekpleister met de hoogste omzet per bezette kamer was Marbella, met een gemiddelde dagomzet van 201,3 euro. Anderzijds was Adeje de toeristische bestemming met de hoogste opbrengst per beschikbare kamer met 100,2 euro.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

VACCINATIE TEGEN RODDELS

WIJ ZIJN DE PINEUT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES