donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogWeer & KlimaatMEER DAN 32 °C.
SEB LEESON LEGAL GROUP

MEER DAN 32 °C.

De zuidelijke kustgebieden en bergflanken bereiken vandaag, dinsdag 17 november 2020, meer dan dertig graden Celsius. Midden november is zonnig en warm weer geen uitzondering, maar daarvoor moeten de luchtmassa’s vanaf het zuidwesten worden aangevoerd. Deze droge lucht zorgt ook dat wolken geen kans krijgen.

Op zee is de wind variabel, later op de dag krimpend naar het noordoosten en wind die aanzwelt tot 4 beaufort in de loop van de namiddag. De vlakke oceaan verandert van vorm en krijgt golven tussen één en twee meter.

Op Tenerife is het eerst licht bewolkt met hoge cirruswolken, later in de voormiddag wordt het helder en zonnig met temperaturen die boven de dertig graden uitkomen. Een lichte zeebries moet de temperaturen in de kustgebieden wat milderen.

Waarom het warm is, wordt verklaard door warme luchtmassa’s die boven de Canarische Eilanden aankomen vanaf hun brongebieden. In hoofdzaak is dit bij een zuidoostenstroming de Westelijke Sahara, Mauritanië en Mali. Er wordt daarbij ook stof vervoerd, wat wij beter kennen onder de naam calima. De hoeveelheid stofdeeltjes per kubieke meter bedraagt vandaag tussen de 10 en de 50 microgram (µg) per kubieke meter (m³).

Het hoogzomerweer persisteert en regeert de Canarische Eilanden ook op woensdag 18 november 2020.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

LENTE OP HET EILAND

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

MIJN DAG

SEB LEESON LEGAL GROUP