maandag, maart 4, 2024
HomeBlogWeer & KlimaatMEER DAN 32 °C.
spot_img

MEER DAN 32 °C.

De zuidelijke kustgebieden en bergflanken bereiken vandaag, dinsdag 17 november 2020, meer dan dertig graden Celsius. Midden november is zonnig en warm weer geen uitzondering, maar daarvoor moeten de luchtmassa’s vanaf het zuidwesten worden aangevoerd. Deze droge lucht zorgt ook dat wolken geen kans krijgen.

Op zee is de wind variabel, later op de dag krimpend naar het noordoosten en wind die aanzwelt tot 4 beaufort in de loop van de namiddag. De vlakke oceaan verandert van vorm en krijgt golven tussen één en twee meter.

Op Tenerife is het eerst licht bewolkt met hoge cirruswolken, later in de voormiddag wordt het helder en zonnig met temperaturen die boven de dertig graden uitkomen. Een lichte zeebries moet de temperaturen in de kustgebieden wat milderen.

Waarom het warm is, wordt verklaard door warme luchtmassa’s die boven de Canarische Eilanden aankomen vanaf hun brongebieden. In hoofdzaak is dit bij een zuidoostenstroming de Westelijke Sahara, Mauritanië en Mali. Er wordt daarbij ook stof vervoerd, wat wij beter kennen onder de naam calima. De hoeveelheid stofdeeltjes per kubieke meter bedraagt vandaag tussen de 10 en de 50 microgram (µg) per kubieke meter (m³).

Het hoogzomerweer persisteert en regeert de Canarische Eilanden ook op woensdag 18 november 2020.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img

WEETJES

BEPERKTE TOEGANG

INWONERS VAN TENERIFE

spot_img