dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogWeer & KlimaatMEER DAN 32 °C.

MEER DAN 32 °C.

De zuidelijke kustgebieden en bergflanken bereiken vandaag, dinsdag 17 november 2020, meer dan dertig graden Celsius. Midden november is zonnig en warm weer geen uitzondering, maar daarvoor moeten de luchtmassa’s vanaf het zuidwesten worden aangevoerd. Deze droge lucht zorgt ook dat wolken geen kans krijgen.

Op zee is de wind variabel, later op de dag krimpend naar het noordoosten en wind die aanzwelt tot 4 beaufort in de loop van de namiddag. De vlakke oceaan verandert van vorm en krijgt golven tussen één en twee meter.

Op Tenerife is het eerst licht bewolkt met hoge cirruswolken, later in de voormiddag wordt het helder en zonnig met temperaturen die boven de dertig graden uitkomen. Een lichte zeebries moet de temperaturen in de kustgebieden wat milderen.

Waarom het warm is, wordt verklaard door warme luchtmassa’s die boven de Canarische Eilanden aankomen vanaf hun brongebieden. In hoofdzaak is dit bij een zuidoostenstroming de Westelijke Sahara, Mauritanië en Mali. Er wordt daarbij ook stof vervoerd, wat wij beter kennen onder de naam calima. De hoeveelheid stofdeeltjes per kubieke meter bedraagt vandaag tussen de 10 en de 50 microgram (µg) per kubieke meter (m³).

Het hoogzomerweer persisteert en regeert de Canarische Eilanden ook op woensdag 18 november 2020.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BORGEN BRENGEN ZORGEN

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

OLIVIA EN ANNA

VERBODEN VOOR PAARDEN