maandag, februari 26, 2024
HomeBlogWeetjesMEER DAN 26.000 LEDEN
spot_img

MEER DAN 26.000 LEDEN

Hoe gelukkig kan iemand zijn? Met veel mogen en weinig moeten sturen wij onze creativiteit de hoogte in en maken daar veel mensen heel blij mee. Hoe meer leden een groep telt hoe langer de ledenlijst wordt en hoe meer interactie er voorbijschiet. Dit logisch gevolg is getrokken uit een groep gelijkgezinden die zich hebben verenigd op een sociaal netwerk. 

Meer dan 26.000 leden samenhouden, leiden, begeleiden, modereren en animeren is geen sinecure, maar de moeilijke opdracht lukt ons bijzonder goed.

Een historisch overzicht geven is vrij gemakkelijk omdat de levenslijn kort is. Onlangs, zo’n achtenzeventig maanden geleden, werd ons hebbeding geboren. Een datum die wij alvast onthouden is 29 augustus 2013, wanneer wij uit onvrede een nieuwe Tenerife Facebookgroep uit de grond stampten. De toen reeds bestaande sociale mediagroepen over dit denderende Canarische Eiland brachten geen soelaas. Geen informatie, geen enkele meerwaarde. Slechts kleine ik-verhaaltjes, veel gedeelde items in andere talen en heel veel reclame, want dat kun je gratis online kwijt. De foto’s waren nog het mooist, doch, foto’s zonder bijhorende uitleg hebben ook geen informatieve waarde!

En wat je zelf doet, doe je beter, zegt het spreekwoord. Ruim zes jaar na de start van onze eigen Facebookgroep met de naam ‘Tenerife voor Nederlandstaligen’ overschrijden wij ‘26.000 leden’ en gaan wij zelfs aanleunen bij de 27.000. Wij brengen gelijkgezinden nader bij Tenerife, en ook al zijn ze fysiek nog 3.000 kilometer van het eiland verwijderd, de emotionele band is heel sterk. De binding die wij maizena noemen is het mediagebeuren op zich. Via tal van topics worden de leden naar het grootste der Canarische Eilanden gezogen. De Facebookgroep waarin Tenerife in het centrum van de wereld staat maar ook in de spotlights van een zonnig Canarische podium, zuigt letterlijk en figuurlijk de leden naar het eiland.

Waar je ook bent op deze globe, iedereen vindt het eiland terug waar zon, zomer en zuiders de zielen keihard raken. Ruim zes jaar geleden was er ook de verloving, gevolgd door het huwelijk tussen onze Facebookgroep en het TNT Magazine. Je weet wel, het boekje dat je maandelijks verslindt. De website was ons troetelkind en onlangs hebben wij daar de TNT-app aan toegevoegd. 
Elke maand wordt het met veel animo gecharterd, de gedrukte exemplaren worden binnen de kortste keren geclaimd, de elektronische versie wordt in een veelvoud van 10.000 gedownload en nog veel vaker online gelezen.

Naast de grote Facebookgroep bestaat er ook nog onze Facebookpagina ‘Tenerife Info’, die met rasse schreden ruim 9.000 volgers verzamelde. Leuk, dergelijke pagina, omdat je niet opgeslokt wordt door een draaikolk aan topics en reacties, en vooral omdat je er geen lid moet van zijn. Wij halen maandelijks tussen de 50.000 en 60.000 posts en topics, reacties, likes en emoticons, gepost door gemiddeld 20.000 actieve leden.

Onze Twitter- en Instagrammachines doen het voortreffelijk en draaien zonder sputteren. Dagelijks worden berichten de wereld ingestuurd waardoor het aantal volgers blijft groeien. Wij zijn verwonderd over het feit dat er ons zoveel anderstalige twitteraccounts volgen. Bedrijven uit de toeristische sector, uit de lokale en internationale persmiddens, politiekers en hogere ambtenaren uit verschillende ministeries hebben ons gevonden. Dat bewijst dat we goed bezig zijn, een kwaliteitsproduct afleveren en het medium gebruiken waarvoor het op de markt werd gebracht.

Maar bovenal moet het Facebookgebeuren instaan voor een sociale binding waar Tenerife centraal staat. Interactie, iedere vraag moet een bevredigend antwoord krijgen, elke keer opnieuw en steeds met de bereidheid om elkaar te helpen. Ben je nu in de Lage Landen of in Tenerife, het gevoel en de sfeer van deze groep is subtropisch en daaraan warmen wij ons op, ook als we ver van het eiland verwijderd zijn.

De groei van onze groep kunnen we als volgt beschrijven. Wij startten officieel op 29 augustus 2013 en op 29 augustus 2014 vieren we samen met 3.300 leden onze eerste verjaardag. Het tweede jaar doen we hetzelfde met 6.300 leden en na drie volle jaren staat de ledenteller op 8.500. Na vier jaar tellen we meer dan 16.000 leden, op onze vijfde verjaardag staat de teller op bijna 23.000 leden. Op 29 augustus 2019 is onze groep gegroeid tot ruim 25.000 leden en op vandaag treden er gemiddeld per dag een tiental nieuwe leden toe. Uiteraard zijn we fier met de subtitel ‘De grootste Nederlandstalige Tenerife-familie’.

Interactief en informatief zijn was het opzet vanaf de start van deze groep en daar zijn we met z’n allen waarachtig goed in geslaagd, waarvoor onze hartelijke dank. Ook aan Marc Engels die al onze artikels feilloos redigeert en elk verhaal foutloos laat verschijnen.
Dat ruikt naar meer. Wij zijn in ieder geval nog niet van plan om te stoppen. Tenzij iemand die boven ons staat daar anders over oordeelt. 

 

 
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img