dinsdag, juni 6, 2023
spot_img
HomeBlogMEER BOSSEN

MEER BOSSEN

Niet alleen het aantal toeristen die naar de Canarische Eilanden afreist groeit gestadig ook de bossen groeien. Niet de bomen en de struikgewassen op zich maar de bosoppervlakte is de laatste 25 jaar gevoelig uitgebreid.
De bosgebieden zijn in de laatste kwarteeuw gegroeid met 79.000 hectaren vertelt ons Nevis Lady Barreto Hernández, Minister van Terrotoriaal Beleid, Duurzaamheid en Veiligheid.

De naaldbossen op de eilanden zijn belangrijk; de Pinus Canariensis is een soort vochtregulator. Met zijn extreem lange naalden vangt de Canarische den veel vochtige lucht op, deze condenseert en druppelt naar beneden de grond in. Hoe meer dennen, hoe meer wateropvang… en bovendien is deze een beschermde boomsoort.

Enkel op Tenerife is er bijna 9.000 hectare bos bijgekomen. Natuurlijke aangroei zorgde voor de grootste uitbreiding van het bosbestand, slechts 1.400 hectare werd aangeplant.
Door het Europese programma voor plattelandsontwikkeling toe te passen werd verlaten landbouwgrond omgezet in bosrijk gebied.

De Canarische bossen bestaan hoofdzakelijk uit naaldbomen die weinig onderhoud vergen: daarvan bestaat er een oppervlakte van liefst 85.000 hectaren. Daarnaast is er nog een groot deel weelderige vegetatie (39.000 ha) en een gemengde groenvegetatie (8.000 ha) aanwezig.
De minister benadrukte dat ook de biodiversiteit van de flora belangrijk is en dat er daarom 60,9% van deze gebieden in een beschermd natuurgebied liggen.

De oude Spaanse boskaart uit 2002 zal worden aangepast en in een nieuw, actueel kleedje worden gestopt.
Deskundigen van het Directoraat-Generaal Natuurbescherming zijn momenteel bezig met de opmaak van de huidige bosinventaris die zal toegevoegd worden aan de nieuwe Spaanse boskaart.
Wij kijken alvast uit naar het meest recente exemplaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

GEVLEUGELDE WOORDEN

HOPELOOS VERLIEFD

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES