woensdag, oktober 5, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsMEDEDELING VAN DE CANARISCHE REGERING

MEDEDELING VAN DE CANARISCHE REGERING

President van de Canarische Eilanden, Angel Victor Torres dringt bij de Canarische bevolking aan om de preventiemaatregelen te blijven naleven om de daling van het aantal besmettingen verder te zetten, ook na 9 mei, de dag dat de Spaanse overheid een einde stelt aan de nationale alarmtoestand. De geaccumuleerde incidentie (A.I.) over 7 dagen is blijven steken op 44,6 en dat is net onder de grens van 50, hét criterium dat door verschillende Europese landen wordt gehanteerd om reizen toe te laten.

De regeringsraad stemt daarom in met het verderzetten van de controles in havens en op luchthavens, behoudt het uitgaansverbod en de beperking van het aantal personen dat mag samenkomen op openbare locaties en in private plaatsen. Om deze besluiten kracht van wet te geven, worden deze voorgelegd aan het Hooggerechtshof.

De regering heeft de overeenkomst toegelicht waarbij de eilanden dezelfde beperkingen voor de bestrijding van de COVID-pandemie zullen handhaven als dewelke nu van kracht zijn, ook na zaterdag 9 mei, wanneer de centrale regering de alarmtoestand zal opheffen. Met dit besluit tracht de regionale regering de maximale veiligheids- en preventiemaatregelen verder te zetten, afhankelijk van de besmettingscijfers op elk eiland en in overeenstemming met het verkeerslichtensysteem dat op de archipel is ingevoerd.

Er werd ook besloten om de verschillende eilanden op hetzelfde alarmniveau te houden. Zo zullen Fuerteventura, La Gomera en La Palma op niveau 1 (code groen) blijven, terwijl Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en El Hierro op niveau twee (code oranje) zullen blijven.

De voorzitter benadrukte dat de cumulatieve incidentie op de archipel de laatste dagen een neerwaartse tendens heeft ingezet. Op donderdag 6 mei was de A.I. 44,6 gevallen per 100.000 inwoners op zeven dagen en 92,6 op 14 dagen. Dit is goed nieuws, maar de Canarische Eilanden moeten onder de grens van 50 besmettingsgevallen in 7 dagen blijven. Een aantal Europese landen stelt dit als limiet om hun burgers toe te laten om naar het buitenland te reizen.

Dit besluit is gepubliceerd op vrijdag 7 mei 2021 in het Boletín Oficial de Canarias (Staatsblad/Staatscourant van de Canarische Eilanden), voorafgegaan door een ratificatie van het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden (TSJC).
De Canarische regering heeft de besluiten overgemaakt aan de centrale uitvoerende macht en met het verzoek om rekening te houden met de gemeenschappelijke bijzonderheden op de Canarische archipel.

De president is voorstander van het digitale EU-certificaat om een veilige mobiliteit te garanderen. Daarmee kunnen toeristen rustig naar de eilanden reizen als men volledig is gevaccineerd, een negatieve PCR-test kan voorleggen of als men de ziekte heeft doorstaan.
Bovendien zullen de Canarische Eilanden de tests blijven betalen voor residenten die naar de eilanden terugkeren en moeten mensen die aankomen zonder deze voorwaarden, in quarantaine om te bewijzen dat zij niet besmet zijn met het COVID-19-virus.

Foto: Gobierno de Canarias

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES