woensdag, oktober 5, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsMATTHIEU BONNE OVERWINT DE ACHT EILANDEN EN VESTIGT EEN WERELDRECORD

MATTHIEU BONNE OVERWINT DE ACHT EILANDEN EN VESTIGT EEN WERELDRECORD

Foto © Stef Reynaert 

In ons artikel 8 DAGEN, 8 EILANDEN, 8 TRIATLONS hebben wij aangekondigd dat Matthieu Bonne in acht dagen tijd, op de acht bewoonde Canarische Eilanden, dagelijks een triatlon zal afleggen. Op deze manier zal superatleet Matthieu gedurende die acht dagen 30,4 kilometer zwemmen, 1.440 kilometer fietsen en 337,6 kilometer lopen.

Vandaag kunnen we aankondigen dat Matthieu Bonne de sportieve uitdaging helemaal zoals gepland, heeft afgewerkt. Hij krijgt van ons allemaal gelukwensen en het grootste bloemenboeket dat ooit aan een sportman werd gegeven. Proficiat Matthieu.  

Een overzicht van deze bovenmenselijke prestatie

Dag 1 – 5 mei 2022 – La Palma voltooid!

Wat een dag. Wat een makkelijke eerste dag had moeten worden, was dat allesbehalve. Het fietsparcours was echt wel zwaar: er werden ruim 2.500 hoogtemeters afgewerkt, wat de marathonloop behoorlijk zwaar maakte. Zo’n eerste zware dag had hij niet verwacht, maar hij heeft het gehaald, dat is het belangrijkste. Morgen is er een nieuwe dag.”

Resultaten van vandaag: 3,8 km zwemmen in 01:00:31 – 180 km fietsen in 07:15:22 en 42.2 km hardlopen in 03:31:22.

Na de sportieve prestatie vertrok hij per zeilboot naar El Hierro, waar hij in de vroege ochtend aankwam. Nog 7 te gaan. 

Dag 2 – 6 mei 2022 – El Hierro verslagen!

“Wat een dag. Alweer. Na slechts 3 tot 4 uur slaap vannacht is hij aan zijn tweede triatlon begonnen op El Hierro. Bijna slaapwandelend is hij bij zonsopgang in zee gesprongen. Het fietsparcours was weer zwaar – net als op La Palma – met opnieuw 2.500 hoogtemeters. Op de fiets kreeg hij een paar kwalijke momenten vanwege het slaaptekort en de hitte. De marathon was zodoende nog zwaarder. 
Resultaten van vandaag: 3,8 km zwemmen in 01:02:44 – 180 km fietsen in 07:37:05 en 42,2 km hardlopen in 03:41:27

Dag 3 – 7 mei 2022 – La Gomera klaar! 

La Gomera heeft Matthieu niet teleurgesteld. Hij wist op voorhand dat het een epische dag zou worden vanwege de walvissen die hij zag vanaf de zeilboot.  La Gomera is het meest hellende eiland van de Canarische Eilanden en dus moeilijk om een vlak fietsparcours te vinden. Toch vond hij een relatief vlak parcours van 5 kilmeter die hij 35 keer aflegde. De 1500 hoogtemeters van het loopparcours waren zwaar en de laatste 5 km zijn uit zijn geheugen verdwenen. Het waren 3 zware dagen, zeker in combinatie met de nachten op de zeilboot waar hij weinig slaap heeft gehad. 

Resultaten van vandaag: 3,8 km zwemmen in 01:00:26 – 180 km fietsen in 07:01:46 en 42,2 km hardlopen in 03:25:05.

Dag 4 – 8 mei 2022 – Tenerife voltooid!

“Moeder, deze is voor jou!!! Gelukkige Moederdag en bedankt om dit avontuur met ons te delen. Betekent alles” schrijft hij op zijn facebookpagina.

Hij heeft de voorbije nacht geen oog dichtgedaan door het stampen en rollen van de zeilboot. Hij begint aan zijn vierde triatlon zonder te slapen.

Hoewel het parcours relatief vlak was, was de hitte vandaag een moordende factor. In een temperatuur rond de 30 graden legde hij zijn marathonloop af.  Na ongeveer 5 km rennen, liep hij op automatische piloot. Te gek voor woorden. 

Resultaten van vandaag: 3.8 km zwemmen in 01:02:29 – 180 km fietsen in 06:37:59 en 42,2 km hardlopen in 03:40:55

Dag 5 – 9 mei 2022 – Gran Canaria afgewerkt!

Voor het eerst sliep hij in een hotelbed en profiteerde van een nacht vol slaapkwaliteit. De triatlon van vandaag verliep zonder noemenswaardige problemen. “Nog drie dagen en ik vestig een nieuw wereldrecord” is de vreugdezin na dag vijf.

Resultaten van vandaag: 3,8 km zwemmen in 01:02:19 – 180 km fietsen in 07:27:02 en 42,2 K hardlopen in 03:39:34

Dag 6 – 10 mei 2022 – Fuerteventura verslagen!

De nacht was weer kort. Drie uur slaap is te kort voor een tri-atleet. De hallucinaties waren vandaag weer aanwezig, vooral tijdens het fietsen was het vechten tegen het slaaptekort. De hitte kwam er nog bovenop en daardoor was de marathon de zwaarste en pijnlijkste tot nu toe. Hij ziet echt af, maar om zijn doel te bereiken haalt hij uit met een onbeschrijfelijke wilskracht en zet door.

Resultaten van vandaag: 3,8 km zwemmen in 1:01:02 – 180 km fietsen in 6:39:22 en 42,2 km hardlopen in 03:42:10

Dag 7 – 11 mei 2022 – Lanzarote voltooid!

Iedereen die van triatlon houdt, weet hoe zwaar Lanzarote is. De wind in combinatie met de heuvels zijn gewoon wreed en vallen ongemeen hard aan. Lanzarote heeft een speciaal plekje in zijn hart, want het idee en de training voor ‘8 Islands’ is daar eigenlijk begonnen, samen met coach Luc Van Lierde. 

Resultaten van vandaag: 3,8 km zwemmen in 01:03:12 – 180 km fietsen in 07:20:22 en 42,2 km hardlopen in 03:48:10

Dag 8 – 12 mei 2022 – Einddoel La Graciosa bereikt!

Zonder enige twijfel is dit de zwaarste triatlon van alle eilanden omdat het piepkleine bewoonde eiland geen verharde wegen heeft.  

Na het zwemmen moest hij de 180 kilometer fietsen met een mountainbike om daarna de marathon volledig offroad lopen. 

Hij zegt zelf: “Ik ben bereid om elk stukje van mijn ziel te geven om te slagen. Dit eiland is gewoon pure magie voor mij. Het heeft iets mythisch. Twee maanden geleden, toen ik aan het trainen was op Lanzarote, besloot ik geen verkenning te doen op La Graciosa, omdat ik het mysterie levend wilde houden tegen de tijd dat ik hier aankwam voor mijn uitdaging.

Wel, nu zijn we er. Laten we dit ding afmaken met een knal.”

Superprestatie

We wisten reeds dat Matthieu Bonne in staat was om super sportieve prestatie met succes af te ronden, maar dit Canarisch evenement ‘8 retos, 8 islas’ is het hoogste wat een sportieveling kan halen. In acht dagen tijd heeft Matthieu op de acht bewoonde eilanden van de Canarische archipel 30,4 kilometer gezwommen, 1.440 kilometer gefietst en 337,6 kilometer gelopen en is daarmee de eerste persoon die slaagt in een dergelijke bovenmenselijke prestatie. Hij vestigt daarmee ook een wereldrecord.

De overwinning op dag 3 – La Gomera afgewerkt.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

CRITICASTERS

KERST OP TENERIFE

VAN KUST TOT KUST

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

KIEZEN OF DELEN

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

GOEDKOOP VLIEGEN

CRUISETOERISTEN

VEILIG VLIEGEN