dinsdag, mei 21, 2024
HomeBlogNieuwsMASSALE INVASIE MIGRANTEN
spot_img

MASSALE INVASIE MIGRANTEN

Massale invasie migranten is de enige titel die de werkelijkheid correct omschrijft. In een vorig artikel EEN RECORD BOOTVLUCHTELINGEN hebben we uitgelegd dat de Canarische Eilanden als toegangspoort wordt gebruikt door duizenden Afrikanen die vanaf Marokko, de Westelijke Sahara, Senegal, Guinee, Mali, Mauritanië, Ivoorkust en van nog dieper in Afrika de oversteek wagen naar de Canarische archipel.

De afgelopen vier dagen is er opnieuw een stroom op gang gekomen waarin bootvluchtelingen aan boord van gammele bootjes de Canarische archipel proberen te bereiken en er ook in slaagden. Sinds afgelopen vrijdag hebben de Canarische Eilanden 1.966 migranten geteld die in 26 gammele bootjes aan land kwamen. Onder de bootvluchtelingen werden er 311 minderjarigen en 104 vrouwen genoteerd door de betrokken diensten die instaan voor de opvang van illegale emigranten.

Te veel

Uit de databank van de overheid blijkt dat de eerste dertig dagen van januari 2024 verantwoordelijk was voor de aankomst van 6.319 vluchtelingen op de Canarische Eilanden, waaronder 966 minderjarigen en 232 vrouwen. Dit betekent dat er vóór het einde van de eerste maand van het jaar, bijna 16% van het totale aantal dat in 2023 reeds is aangekomen is bereikt. In 2023 kwamen er 39.910 illegale migranten over zee aan op de Canarische Eilanden.
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken.

El Hierro

Op El Hierro kwamen er de afgelopen vier dagen 1.286 emigranten aan, waarvan 214 minderjarig en 82 vrouwen. Tot nu toe is El Hierro, met een bevolking van bijna 11.000 mensen, dit jaar opnieuw het eiland met het grootste aantal aankomsten – 55% van het totaal – met de ontscheping van 3.538 migranten in 49 pateras en cayucas. Onder hen waren 572 minderjarigen en vrouwen. Onder hen waren 572 minderjarigen en 141 vrouwen.

Overige eilanden

Op Tenerife kwamen 463 mensen aan, waaronder 84 minderjarigen en 15 vrouwen, terwijl Gran Canaria 217 migranten ontving, waaronder 13 minderjarigen en 7 vrouwen.
Fuerteventura is de volgende, met 230 mensen (29 minderjarigen, 9 vrouwen) die bij aankomst in de archipel in zeven boten werden geholpen.
Op Lanzarote kwamen 163 migranten aan in drie opblaasbare boten, met 21 minderjarigen en vier vrouwen aan boord.
Sinds begin 2024 werden er in La Gomera 60 migranten geteld, reizend in een gammele schuit, waarin zich 21 minderjarigen en vier vrouwen bevonden.

Vertrek en aankomst

Naast El Hierro komen de cayucos – grotere boten, maar even gammel – die gewend zijn om op volle zee te varen, voornamelijk aan op Tenerife en, in mindere mate, op Gran Canaria. Ze vertrekken over het algemeen uit Mauritanië, Senegal of Gambia, terwijl de wankele en veel precairdere rubberboten aankomen op Lanzarote en Fuerteventura. Deze laatste liggen dichter bij de Marokkaanse of Saharaanse kust.

De afgelopen jaren is de Canarische route de dodelijkste ter wereld geworden, met 6.007 doden in 2023, een gemiddelde van 18 per dag, een cijfer dat bijna het driedubbel is te vergelijking met 2022, toen 2.390 migranten het leven lieten. Bron: de groep Caminando Fronteras.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TENERIFE FIETSPARADIJS

GEITENKAAS

spot_img