dinsdag, december 6, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsMASSALE DEMONSTRATIE TEGEN O.A. BOUWPROJECT EL PUERTITO (ADEJE)

MASSALE DEMONSTRATIE TEGEN O.A. BOUWPROJECT EL PUERTITO (ADEJE)

Een groot aantal mensen heeft in de hoofdstad Santa Cruz gedemonstreerd tegen de ‘ineenstorting van de stedelijke ontwikkeling’ op het eiland en in het bijzonder tegen het toeristisch project ‘Cuna del alma’ in Puertito de Adeje. Volgens de organisatoren waren er op zaterdag 11 juni 2022 ongeveer 8.000 mensen aanwezig, een cijfer dat gevoelig afwijkt van de 1.800 personen die de overheid heeft geteld tussen de Calle Méndez Núñez en de Calle de El Pilar.

De demonstratie werd georganiseerd door Asociación Tinerfeña de Amigos de la Naturaleza (ATAN), Salvar Fonsalía, Salvar La Tejita, Salvar El Puertito, Fundación Telesforo Bravo, Tegüico, Juventud por el Clima Tenerife, Ben Magec-Ecologistas en Acción y Asamblea en Defensa de Nuestra Tierra. De optocht begon om 11.00 uur op de Plaza Weyler en eindigde voor het regeringsgebouw in Santa Cruz, waar een manifest werd voorgelezen.

Genoeg is genoeg

Tijdens het protest klonken leuzen als No al proyecto de tumba del alma – Neen tegen het project ‘Graf van de ziel, En Tenerife no cabe más gente – Tenerife heeft geen plaats meer voor nog meer mensen – Canarias no se vende – Canarias is niet te koop en Moratoria turística ahora – Een toeristisch moratorium, nu!

Genoeg is genoeg, is de teneur! De manifestanten geven aan dat ze leven op overbevolkte eilanden, waar geen grenzen zijn en waar de politiek niet luistert naar wetenschappers en deskundigen, die reeds langer waarschuwen voor een collaps.

Het project Cuna del Alma in El Puertito de Adeje wordt het ‘Graf van de ziel’ genoemd in plaats van ‘Wieg van de ziel’ en is het zoveelste voorbeeld van een verouderd ontwikkelingsmodel dat een groot deel van de Canarische Eilanden doet instorten. Indien in dit gebied een resort wordt gebouwd, wordt de biodiversiteit grondig verstoord. De biologische verscheidenheid, zoals de Cardonal tabaibal en talrijke flora- en faunasoorten worden dan met uitsterven bedreigd.

Werken stilgelegd

De werkzaamheden van het project ‘Cuna del alma’ zijn uit voorzorg stilgelegd door de directie Ruimtelijke Ordening en Historisch in afwachting van een technisch rapport over de bescherming van de archeologische elementen die in de enclave aanwezig zijn.

Dit project, dat door Belgische investeerders op poten wordt gezet, beoogt de toeristische ontwikkeling van het kustgebied en het strand in Armeñime. De bouwplannen voorzien in het optrekken van ruim 400 luxevilla’s, hotels, restaurants, zwembaden, een strandclub en andere infrastructuur, met inbegrip van een boomgaard op bijna 440.000 vierkante meter. De voorziene uitbreiding met 20.000 vierkante meter is deels gelegen in het beschermde natuurreservaat van Adeje, een gebied met een hoog wetenschappelijk gehalte.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES