vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsMASKERPLICHT OP TENERIFE
spot_img

MASKERPLICHT OP TENERIFE

Maskerplicht op Tenerife is opnieuw een feit. Het Canarische Ministerie van Volksgezondheid kondigt het verplichte gebruik van maskers aan in alle gezondheidscentra op de Canarische Eilanden. De verordening treedt in werking vanaf dinsdag 9 januari 2024 en geldt voor de duur van de piek van de epidemie.

Niettegenstaande het dragen van mond- en neusmaskers al sinds december wordt aanbevolen, heeft het Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud – Interterritoriale Raad van het Nationale Gezondheidssysteem – de beslissing genomen om opnieuw verplicht maskers te dragen in alle gezondheidscentra van de archipel. Met deze maatregel sluiten de Canarische Eilanden zich aan bij andere autonome gemeenschappen waar het gebruik van maskers in gezondheidscentra al eerder werd verplicht.

De verordening, die een overgangskarakter heeft voor de duur van de epidemische piek van griep- en coronavirusinfecties, is van toepassing in gezondheidscentra en in openbare en privéziekenhuizen op alle Canarische Eilanden. De maatregel maskerplicht op Tenerife en de overige eilanden wordt genomen om enerzijds de besmettingsketen te stoppen, anderzijds ook om gezondheidswerkers en mensen die naar ziekenhuizen en gezondheidscentra in de archipel gaan te beschermen tegen de infectiegevaren.

Beschermende maatregelen

Dit zijn de belangrijkste maatregelen wanneer er symptomen optreden zoals onder andere hoest, koorts, onpasselijkheid, keelpijn, verstopping en een loopneus, om overdracht van het virus op anderen te voorkomen:

– Draag een masker wanneer je ruimte deelt met andere mensen. – Verhoog de ventilatie van ruimtes.
– Voer regelmatig handhygiëne uit, vooral na het snuiten van je neus of hoesten.
– Bedek je mond en neus wanneer je niest of hoest in de elleboogholte of in een zakdoek.
– Gebruik wegwerptissues en gooi ze na elk gebruik weg.
– Vermijd zeer nauw contact met kwetsbare personen.
– Deel geen glazen, bestek, handdoeken of andere voorwerpen die in contact kunnen zijn gekomen met speeksel of ander lichaamsvocht.

Vaccinatie aanbeveling

Het directoraat-generaal Volksgezondheid herinnert aan het belang van vaccinatie tegen griep en COVID-19 als het belangrijkste middel om ernstige gevallen van deze infecties te voorkomen. Daardoor wordt de ziekte minder ernstig bij de patiënt en wordt de druk op het gezondheidssysteem minder groot.

Verder wordt benadrukt dat het vaccin de meest effectieve manier is om te voorkomen dat je griep oploopt of overdraagt. Vooral bij mensen die gevoelig zijn op complicaties en bij gezondheidswerkers en verzorgers van ouderen of hulpbehoevenden.

Het doel van vaccinatie tegen het coronavirus is het versterken van de bescherming van de meest kwetsbare personen en van het personeel in de gezondheidszorg en maatschappelijke zorg. Om ervoor te zorgen dat de morbiditeit en mortaliteit, als gevolg van het SARS-CoV-2-virus en de impact van deze ziekte op de capaciteit van de gezondheidszorg en maatschappelijke zorg, te verminderen.

Incidentie op de Canarische Eilanden

Volgens het surveillancerapport Infección Respiratoria Aguda (IRA) – het rapport van de acute luchtweginfecties – dat is opgesteld voor de week van 25 tot en met 31 december, is de incidentie van ARI 1.254,72 gevallen per 100.000 inwoners. Dit cijfer betekent een lichte daling ten opzichte van de voorgaande week, toen een incidentie van 1.296,78 gevallen per 100.000 inwoners werd geregistreerd.

De leeftijdsgroepen met de hoogste incidentie in de afgelopen week was de bevolking van 0 tot 4 jaar met 4.408 gevallen per 100.000 inwoners, de bevolking van 79 jaar en ouder met 1.435 gevallen per 100.000 inwoners en de bevolking van 5 tot 14 jaar met 1.600 gevallen per 100.000 inwoners.

Door de maskerplicht op Tenerife in te voeren hoopt de overheid het aantal griep- en COVID-19-infecties terug te dringen en daarmee de gevoelige bevolkingsgroepen te beschermen. De mondmaskerplicht werd eerder afgeschaft na de coronapandemie op 19 april 2022

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie! Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

BOFFEN EN BLAZEN…

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img