donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsMASCAWANDELING OPNIEUW MOGELIJK IN NOVEMBER
SEB LEESON LEGAL GROUP

MASCAWANDELING OPNIEUW MOGELIJK IN NOVEMBER

De burgemeester van Santiago del Teide, Emilio Navarro, heeft aangekondigd dat het wandelpad in de Masca-ravijn volgende maand (november 2020) zal worden heropend. De burgemeester begrijpt niet goed waarom dat zo lang duurt, want alle werkzaamheden zijn reeds maandenlang uitgevoerd. De opening kon perfect afgelopen zomer worden gehouden.
Dit is uitermate goed nieuws voor iedereen die de wandelschoenen graag aantrekt.

Masca was de laatste jaren het onderwerp van discussie. Het begon allemaal op 26 februari 2018, toen een voorjaarsstorm de aanlegsteiger beschadigde waaraan plezierboten aanmeerden om de wandelaars op het einde van hun avontuurlijke trip terug te brengen naar de haven van Los Gigantes.

De sluiting van drie jaar min drie maanden heeft vooraf de coronacrisis, het lokale bedrijfsleven al getraumatiseerd.
Geen enkele wandelexcursie, gecombineerd met een terugtocht per boot naar de haven van Los Gigantes kon doorgaan.
Als de opening niet meer wordt uitgesteld dan zal iedereen in november, enkel op weekend- en feestdagen, de barrancowandeling kunnen ondernemen.

Isabel García, Minister van Milieu van de eilandregering, verklaarde nochtans na een bezoek aan Masca in juli jongstleden dat het wandelpad door de kloof van Masca eind augustus of september kon worden geopend. Op dat moment waren er nog een aantal kleine details af te werken.

De werken aan de kloofwandeling werden uitgevoerd nadat er zich een aantal ongevallen hadden voorgedaan.
Drie criteria werden onder handen genomen: namelijk het bezoekerscentrum, het wandelpad tot aan de oceaan en de kleine aanlegplaats voor recreatieve boten.
Wie de voorgeschiedenis wil kennen van de omstreden barrancoperikelen en welke werken er werden uitgevoerd, kan dat HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Hoi Guy, Weet je of de trail inmiddels open is? We zijn hier nog twee weken en zouden hem graag lopen, maar vinden het lastig actuele info te vinden. Dankjewel alvast!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

MARKTEN OP TENERIFE

DRAMA

SEB LEESON LEGAL GROUP